18:18
29.10.2021

Мати залишила у львівському готелі хворого на коронавірус 6-річного сина

Дитину забрали, коли мати відходила від пиятики

У львівській лікарні Охматдит перебуває 6-річний хлопчик з коронавірусом, який жив з мамою в одному зі львівських готелей. Мати залишала хлопчика на ніч самого, і працівники готелю вирішили звернутись до соцслужб.

Про це повідомляє ТСН, пишуть “Львівські новини”.

“24-річна мешканка Харкова певний час жила з 6-річним сином в готелі біля ТВК «Південний». Кілька днів тому працівники готелю звернулись до соціальних служб і повідомили, що жінка постійно залишає свого сина одного на ніч”, — розповіла начальниця відділу ювенальної превенції УПД ГУНП у Львівській області Ольга Ковальчук, у коментарі для ZAXID.NET.

У четвер, 28 жовтня, працівники соцслужб і ювенальної поліції приїхали в готель, щоб перевірити інформацію.

«В номері був безлад, було неприбрана. На запитання, куди вона ходить вночі, жінка сказала, що працює в кол-центрі, але назву кол-центру повідомити не змогла», – розповідає Ольга Ковальчук.

Фото: Zaxid.Net

Під час розмови з поліцейськими жінка поводилась агресивно і відмовлялась відповідати на запитання. Працівники ювенальної превенції вирішили забрати хлопчика у дитячий будинок. Втім, під час огляду дитини медики зробили тест на коронавірус, який виявився позитивним. 6-річного хлопчика госпіталізували в Охматдит. Зараз він перебуває в лікарні разом із мамою.

Фото: ТСН

«Дитина у легкому стані, добре себе почуває. Ми його госпіталізували, тому що з коронавірусом дитину забрати у притулок не можуть. Він буде перебувати у нас, поки не буде негативного тесту», – повідомила ZAXID.NET заступниця директора львівської обласної дитячої лікарні Охматдит Олена Березовська.

Після того, як хлопчик одужає, його заберуть у дитбудинок на певний час, поки буде вирішуватись подальша доля.

Відомо, що 24-річна мати дитини сама родом з Харкова і там проживає вся її сім’я. Ймовірно, хлопчика передадуть під опіку родичів з Харкова.

Матір дитини уже не вперше притягають до відповідальності за неналежне виховання дитини і вона перебуває на обліку у соцслужб. У 2020 році вона залишила сина у знайомої і перестала виходити на зв’язок. Тоді хлопчика забрали в притулок, але згодом повернули матері. Жінка мала виправитись та повернутись до Харкова до родичів, однак не зробила цього.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі