13:26
31.05.2022

Мешканка Калуша працювала на окупантів і закликала українців здатися росіянам

Жінка виправдовувала агресію рф

СБУ затримала мешканку Калуша, яка публікувала у соцмережах пости із виправданням вторгнення рф в Україну. Жінка також переконувала підписників, що евакуаційні автомобілі розстрілювали самі українці, а полк “Азов” нібито займався мародерством у Маріуполі.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Про це повідомляє СБУ, пишуть “Львівські новини”.

За даними слідства, агітаторка з Калуша в соцмережах стверджувала, що російська агресія – провина самих українців та закликала здатись росіянам. Водночас кіберфахівці встановили, що калушанка писала такі тексти на замовлення росіян і отримувала за це гроші з РФ.

“Після початку повномасштабного нападу Росії мешканка Калуша писала, що причиною російської агресії стала політика “русофобії, ксенофобії і відвертого фашизму”, яку проводила Україна. Агітаторка переконувала інтернет-користувачів, що нібито цивільні авто, які намагалися евакуюватися з-під Києва, розстрілювали українці, “Азов” мародерствував у Маріуполі, будинки в мирних містах обстрілює тероборона”, – розповіли в СБУ.

При цьому, коли жінка зрозуміла, що швидкої окупації Росією всієї території України не відбудеться, змінила свою риторику і відредагувала попередні дописи. Однак історія редагування збереглася.

“Наявність у поширених фігуранткою матеріалах виправдовування збройної агресії РФ проти України також підтвердила лінгвістична експертиза”, – зазначили в СБУ.

Зловмисниці вже повідомили про підозру у виправдовуванні, визнанніправомірною збройної агресії Російської Федерації проти України (за ч. 3 ст. 436-2 ККУ). Їй також суд вже обрав запобіжний захід – арешт. За скоєне мешканці Калуша загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі жінка перебуває під арештом.

Читачам також цікаво:

Коментарі