11:14
26.10.2021

Мешканці села, де стався спалах поліомієліту, втікали від медиків городами і спускали на них собак

Спочатку селян обдзвонювали, проте вони неохоче розмовляли

Мешканці села Велика Омеляна Рівненської області відмовлялися спілкуватися з медиками, які збирали інформацію про місцевих дітей до 5 років, у зв’язку зі спалахом поліомієліту в одній з родин. Коли ж медики прибули безпосередньо в село, то місцеві тікали городами, а також спускали на них собак.

Про це повідмомляє головний санлікар Рівненської області Роман Сафронов, пишуть “Львівські новини”.

Нагадаємо, що на початку вересня у цьому ж селі у півторарічної дитини виявили поліомієліт. Тому медики повинні були оглянути дітей на місці на ознаки ГРВІ та коронавірусу. Проте, за словами Романа Сафронова, селяни чинили опір.

“Що ми мали? – закриті перед носом ворота, втечу городами, відпускання на подвір’я собак, словом, даруйте що ображаю патріотичні почуття – цивілізацію в усій красі. Те що робота медиків населенням не цінується – давно не дивує, але не потрібно  говорити про відсутність діалогу чи роз’яснювальної роботи, коли керівництво тергромади організовує зустріч в оптимальний для жителів села час, яка ігнорується. В лікувальний заклад не приходимо, на зустріч в сільраду – також, додому не пускаємо, бо зламати власну картину світу – ось що реально страшно. Навіть в інтернеті ліньки знайти інформацію про одну з самих безпечних вакцин, що використовуються від страшної хвороби, краще постити котиків в мережі ніж перейматись ризиками для власної дитини”.

Санлікар зауважив, що зустріч представників влади місцеві мешканці також ігнорували, натомість зачиняли власні домівки від фахівців з області.

“В лікувальний заклад не приходимо, на зустріч в сільраду – також, додому не пускаємо, бо зламати власну картину світу – ось що реально страшно. Навіть в інтернеті ліньки знайти інформацію про одну з найбезпечніших вакцин, що використовуються від страшної хвороби, краще постити котиків в мережі ніж перейматись ризиками для власної дитини”.

Коментарі