20:49
08.02.2022

На Львівщині 5-річна дівчинка, у якої виявили пухлину хребта, потребує допомоги (ФОТО)

Пухлина повністю перетиснула спинний мозок

У родині Руслана та Марії Дуб зі Стрілок на Львівщині  біда. У їхньої п’ятирічної донечки Яринки саркома Юінга. Це злоякісна пухлина, яка вражає кістки. 

Про це інформує “Голос Прикарпаття”, пишуть “Львівські новини”.

Яринка зростала 5 щасливих рочків, як і всі діти,  життєрадісна, щира,  мудра й допитлива.  Бавилася, малювала, відвідувала дошкільну групу в середній школі Стрілок. Ще у грудні, очікуючи свят, все було, як і в усіх сім’ях. А далі – конультації в лікарів, УЗД, ренгтени.

Вирок – пухлина. Операція, надія на те, що не злоякісна. Та, ні. На жаль, доля поставила сім’ю перед дуже складними випробуваннями.

Фото: Голос Прикарпаття

«Два тижні перед Різдвяними святами моя дитина почала жалітися на спинку. Вночі вона дуже плакала і товкла ніжками. Ми звернулися до нашої сімейної в Стрілках. Вона сказала, що ймовірно, це глисти. Робили УЗД. У Старому Самборі за другим разом виявили глисти.  Ще також робили рентген на спинку, нічого не було. Накупили тих медикаментів від глистів, три дні подавали. Але  я бачила, що донечці щораз важче стає триматися на ніжках. На саме Різдво зранку ми поїхали в Самбір, викликали дитячого невролога, вона оглянула і сказала негайно їхати до Львова. Швидкою приїхали, зробили КТ, а там пухлина на хребті», – розповідає Марія, мама Яринки.

Фото: Голос Прикарпаття

Дівчинка – єдина донечка в сім’ї. Батьки в розпачі. Мама не може знаходити відповіді на запитання донечки: “Мамо,  для чого нам хімія?”, “Мамо, чому зі мною таке сталося?”, “Мамо, коли я буду здорова?”

«Пухлина повністю перетиснула спинний мозок і як наслідок параліч ніжок. Гістологія показала, що саркома. Нас чекає складний шлях, лікування триватиме щонайменше рік. Про все ще навіть лікарі не розповіли. І про конкретну суму ще не йдеться. Але, знаємо, що тільки Господь Бог, лікарі та добрі люди є нашими помічниками на тому складному шляху. Яринка після операції мала би рухати вже ніжками, але вона цього не робить. Нам буде потрібна ще й тривала реабілітація», – з сумом продовжує мама дівчинки.

Фото: Голос Прикарпаття

Дитяча онкологія сьогодні одна з гострих проблем сучасного світу. Молімось за здоров’я Яринки, за силу і витривалість батьків, підтримаймо матеріально, дорога кожна гривня. Пам’ятаймо, що блаженніше давати ніж приймати.

Реквізити для допомоги:

Дуб Марія Василівна (мама – Ощад) – 5167803210025347

Дуб Руслан Миколайович (тато- Приват) – 5168745118942892.

Коментарі