13:28
07.09.2022

На Львівщині готують місця для 50 тисяч переселенців

Взимку в регіон може приїхати до 100 тисяч людей з інших областей

У Львівській області розгортають додаткові 50 тисяч місць для майбутніх переселенців. Загалом взимку число прибулих з інших регіонів може сягнути 100 тисяч осіб.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомляє очільник Львівської ОВА Максим Козицький, пишуть Львівські новини.

“У Львівській області очікують, що взимку в регіоні збільшиться кількість внутрішньо переміщених осіб. Тому вже зараз розгортають додаткові 50 тисяч місць”, – розповів голова Львівської ОВА Максим Козицький.

За його словами, зараз на Львівщині проживають близько 450 тисяч переселенців, хоча офіційно зареєстровані з них лише 250 тисяч осіб.

“Львівщина готується до можливого збільшення кількості вимушених переселенців. Жити у школах люди не можуть, тому ремонтуємо гуртожитки закладів профтехосвіти, які дотепер не використовували “, – зазначив очільник області.

Також в очікуванні нових переселенців облаштовують додаткові місця у геріатричних пансіонатах, психоневрологічних диспансерах та інших закладах, придатних для тривалого проживання.

“Ці місця можуть і не знадобитися, потік переселенців залежатиме від подій на фронті, але Львівщина має бути готовою”, – наголосив Козицький.

Читачам також цікаво:

Коментарі