12:10
08.05.2021

На Львівщині перепоховали останки понад 30 воїнів

Скеровано відповідні запити, аби віднайти родичів ідентифікованих загиблих солдатів

Вчора, 7 травня, на військовому цвинтарі села Потелич, що на Львівщині,  відбулась церемонія перепоховання 34 останків військовослужбовців, які загинули у роки Другої світової війни.

Про це повідомляє “Прикордоння”, пишуть “Львівські новини”.

Останки воїнів були віднайдені пошуковцями Меморіально-пошукового центру “Доля” Львівської обласної ради.

Учасники церемонії перепоховання спільно виконали Державний Гімн України у супроводі оркестру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Опісля відбулась громадська панахида. 

 “Сьогодні було перепоховано 34 останки солдатів радянської армії, які загинули у часі Другої світової війни. Серед них є четверо ідентифікованих – українці, вихідці з Харківської області. Останки солдатів були віднайдені упродовж двох минулих років у процесі пошукових експедицій підприємства “Доля”, які здійснювалися на території Львівської області, зокрема у Золочівському, колишньому Жовківському та Мостиському районах. Це перепоховання є визначальним, адже не завжди вдається ідентифікувати останки полеглих солдатів”, -зазначив  секретар Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій, директор Меморіально-пошукового центру “Доля” Святослав Шеремета.

Адміністрація підприємства “Доля” скерувала відповідні запити, аби віднайти родичів ідентифікованих загиблих солдатів.

Коментарі