20:52
12.05.2021

На Львівщині підбили підсумки експерементального проєкту для дітей з особливими потребами

Видатки на одного учня у центрі св. Антонія становлять понад 400 тисяч гривень

На Львівщині підбили підсумки проєкту двох навчальних закладів в межах експеременту  освітньо-соціально-культурних центрів для дітей з особливими освітніми потребами. 

Про це інформує Департамент освіти і науки ЛОДА, пишуть “Львівські новини”.

Центр Святого Миколая, що розмістився у Навчально-реабілітаційному центрі І-ІІ ступенів Святого Миколая та центр Святого Антонія у Львівській спеціальній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Марії Покрови покликані забезпечити всебічний розвиток для дітей з особливими освітніми потребами в позаурочний час.  

За умовами експерименту кожен центр мав розробити систему корекційно-виховного впливу на дітей з порушенням психофізичного розвитку. 

“За 5 років педагоги центру св. Миколая розробили та апробували експериментальні індивідуальні програми розвитку, методичні рекомендації з корекційної та реабілітаційної роботи, забезпечення соціалізації дітей з ООП тощо. Центр у Брюховичах реалізував більше десятка проектів, серед яких заняття з пісочною анімацією, тренінгові табори, тіньовий театр, іпотерапіяканістерапія та інші. 
Зазначимо, що чотири проєкти центру св. Миколая пройшли перший і другий етап голосування в конкурсі “Кращі інклюзивні практики України” – 2021.
Практика центру отримала високу оцінку міжнародного журі та увійшла до каталогу кращих інклюзивних практик 2021 року”, – йдеться у повідомленні.
  

За період 2018 – 2021 років на роботу центрів із обласного бюджету скеровано майже 20 млн грн. 
За ці кошти профінансовано навчання 55 дітей у центрі св. Миколая та 16 дітей у центрі св. Антонія. Відповідно до розрахунків, видатки на одного учня у центрі св. Антонія становлять понад 400 тисяч гривень, натомість у центрі св. Миколая цей показник становить трохи більше 70 тисяч гривень.

Аналіз п’ятирічного експерименту показав слабкі та сильні сторони проєкту, на основі яких будуть зроблені відповідні висновки та ухвалені управлінські рішення. 

Більш детально про розгорнутий аналіз результатів можна переглянути за посиланням.

джрелео: Департамент освіти та науки ЛОДА

Читачам також цікаво:

Коментарі