16:27
22.06.2021

На морських курортах України очікується +29…+31 °С

У Трускавці до п’ятниці температура повітря підніметься +34 °С

Природа в останній декаді червня створила сприятливі метеоумови для морського відпочинку, хоча дощі час від часу все-таки пройдуть.

Температура повітря на півдні України на поточному тижні за прогнозом Sinoptik.ua залишиться на рівні +29…+31 °С, вночі до +25 °С, пишуть “Львівські новини”.

Індекс УФ-випромінювання в період з 23 червня буде високим, потрібно берегти шкіру та очі від зайвого впливу сонця.

Цього тижня, 24 червня, можна буде спостерігати третій в 2021 році повний місяць, який найкраще буде видно в Одесі.

У Карпатах максимальна температура досягне 26 градусів, але карпатські ліси будуть діяти на повітря як кондиціонер, особливої ​​спеки відпочиваючі не відчують. Відомо, що ефект транспірації (рух і випаровування води через листя, стебла, квітки) одного дерева за рік можна порівняти з десятьма постійно працюючими кондиціонерами. Поки що Карпати з величезними масивами лісу залишаються кращим кліматичним курортом України.

Чорноморські курорти

У середу температура на курортах причорномор’я комфортна +25 °С, в наступні дні тижня температура повітря стане пляжною: +28…+31 °С. Буде переважно сонячно, лише місцями  пройдуть короткочасні дощі з грозами.

Грибівка – самий сонячний курорт на цьому тижні. Максимальна температура вдень +30 °С. Ночі будуть по-літньому теплими +20…+23 °С. Вітер весь тиждень слабкий, тільки до понеділка очікується невелике посилення північно-західного вітру до 4 м/с. Температура морської води досягне 20 градусів.

Кароліно-Бугаз: денна температура в середньому +29 °С. Вологість повітря висока, до 92%, вітер слабкий до помірного. Температура моря біля Кароліно-Бугазу 19,5 градусів.

Рибаківка зустріне відпочиваючих курортною температурою +27…+29 °С. Весь тиждень буде переважно без опадів. Якщо і налетить заблукала дощова хмара, то дощ буде короткочасним.

Крим не так давно пережив повінь, але дощі тривають. В даний час інтенсивні дощі можуть пройти в Кримських горах. Температура повітря очікується на рівні +27 °С.

Курорти Азовського моря

Поточний тиждень на узбережжі Азовського моря буде досить хмарним. Температура повітря досягне позначки +28…+30 °С. Грози та дощі пройдуть місцями та носитимуть короткочасний характер. Температура води на узбережжі Азовського моря +23 °С.

У Бердянську вдень стовпчик термометра покаже максимально +29 °С. Дощі пройдуть з п’ятниці по понеділок, в суботу може бути гроза.

У Генічеську вдень +30…+31 °С, вночі до +22 °С. З четверга по неділю буде хмарно, місцями пройдуть короткочасні дощі.

Курорти Карпат

На високогір’ї Карпат максимальна денна температура повітря буде у п’ятницю, +26 °С. У вихідні очікуються грози та сильний дощ, який знизить температуру до +17…+18 °С. Вночі у Карпатах прохолодно, + 12…+14 °С.

У Закарпатті на цьому тижні спекотно, вдень до +35 °С. Можуть пройти локальні дощі.

У Трускавці до п’ятниці температура повітря підніметься +34 °С, у суботу грозові дощі зменшать її до +24 °С. На початку наступного тижня температура підрасте до +27 °С.

Коментарі