10:50
27.08.2021

Навколо Жовкви реконструювали дорогу (ФОТО)

Загальна вартість робіт становила 16 млн грн

Розвиток дорожньої інфраструктури, в тому числі місцевого рівня, є ключем до швидкості, мобільності, та, врешті-решт, сталого розвитку громад. Одним із таких прикладів є об’їзна дорога міста Жовкви, що по вулиці Вокзальній. Вже понад місяць транспорт курсує цим автошляхом.

Автодорога перебуває у комунальній власності, капітальний ремонт якої не проводився ще з часу будівництва. Під час повної реконструкції дорожники здійснили регенерацію конструктивних шарів дорожнього одягу із застосуванням бітумної емульсії та цементу ресайклером, влаштували два шари асфальтобетону. Також нанесено дорожню розмітку.

Протяжність відремонтованої дороги складає 2,8 км. Загальна вартість робіт становила 16 млн грн. З Державного дорожнього фонду залучили 10 млн грн.

«Довгий період вулицю Вокзальну у місті Жовква, що виконує функцію об’їзної, не ремонтували. Цією дорогою щодня проїжджають сотні автомобілів, скорочуючи шлях. Дорожнє покриття на цій ділянці було дуже зруйноване, і на поверхні утворились численні глибокі ями та вибоїни. Особливо ускладнювалась ситуація після зимового періоду. Ямковий ремонт давав лише тимчасовий ефект. Дуже часто водії, щоб оминути глибокі ями, виїжджали на смугу зустрічного руху та на узбіччя, іноді це спричиняло аварійні ситуації. Через пошкоджене дорожнє покриття проїзд займав значно більше часу та виходили з ладу транспортні засоби. Особливо складно було для водіїв вантажівок та автобусів, які змушені були рухатись через населений пункт. Після капітального ремонту можна минати місто комфортно та швидко. Радію, що багато доріг Львівщини зараз активно відновлюються», – зазначає водій Іван Филипів.

Дорогу в Жовкві відремонтували в рамках президентської програми “Велике будівництво”, а фінансування здійснили з Державного дорожнього фонду. Проєктну документацію на поточний середній ремонт дороги торік підготувала Жовківська міська рада та звернулася до Львівської облдержадміністрації щодо виділення коштів на її реновацію. Відтак, цей об’єкт включили до Президентської програми «Великого будівництва» та передбачили для цього фінансування.

«Через незадовільне покриття об’їзної дороги автомобілі частенько проїжджали через місто. Тому відремонтований автошлях не лише звільнив центральні вулиці від транспорту, а й суттєво покращив екологічну ситуацію та безпечність пересування місцевих мешканців. А ще значно спростився шлях до відомого історичного місця – Крехівського монастиря», – радіє місцева жителька Ірина Годзевич.

Розвиток дорожньої інфраструктури та, зокрема, автомобільних доріг є одним із важливих векторів проєкту Глави держави. Адже мультиплікатор від розбудови важливих соціальних об’єктів, таких як школа, садочки, амбулаторії, лікарні чи навіть туристичних об’єктів, буде значно вищим, якщо до них вестиме нова, зручна, відремонтована дорога. Також це є важливий фактор сталого розвитку громад, регіону і держави в цілому.

Читачам також цікаво:

Коментарі