11:22
24.01.2022

Офіційно: США забирає своїх дипломатів з України через загрозу вторгнення РФ

Джо Байден розглядає відправлення 5 тисяч військових, кораблі та авіацію до країн НАТО в Балтії та Східній Європі

Через загрозу з боку Росії Державний департамент наказав вивезти родини американських дипломатів з Києва та дозволив частині працівників посольства США при бажанні теж покинути Україну.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив журналіст Остап Яриш, який від 2019 року живе у Вашингтоні (США) та працює в українській редакції “Голосу Америки”, пишуть “Львівські новини”.

“Також в Держдепі оновили рекомендації щодо подорожей в Україну та Росію, присвоївши категорію “Не подорожувати” через загрозу військових дій та COVID-19. Громадянам США, які вже є в Україні, Держдеп радить розглянути можливість виїзду з країни доступними способами вже зараз”, – йдеться у дописі.

Фото: Facebook-сторінка, Остап Яриш

В заяві йдеться про те, що Росія може здійснити “значні військові дії щодо України”, що особливо небезпечно може бути вздовж українських кордонів, в Криму та на сході, і що ситуація може змінитись неочікувано.

Журналіст додав, що на фоні цього ряд американських ЗМІ з посиланням на свої джерела в адміністрації повідомили, що Джо Байден розглядає відправлення 5 тисяч військових, кораблі та авіацію до країн НАТО в Балтії та східній Європі.

“А ще в Україну прибула друга партія американської військової допомоги – понад 80 тон захисного озброєння. Незабаром в Києві очікують прийняти нові вантажі зі США.

Думаю, сьогодні на брифінгу в Білому домі (це буде вечір за Києвом) нам розкажуть про все це більше. Вмикайте о 22:00 ефір Голосу Америки. Будемо на зв’язку”, – зазначив Остап Яриш.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

 

Коментарі