13:44
16.01.2023

Освітяни Львівщини отримали допомогу від німецьких партнерів (ФОТО)

Зокрема, комп’ютерне обладнання, генератор та мікроавтобус

Наприкінці минулого року Себастян Колєнда, член Асоціації «Друзі та меценати музею просто неба у м. Ліндлар регіону Бергішес Ланд», доставив з Німеччини гуманітарний вантаж з технічною допомогою, яка вкрай необхідний освітянам для організації якісного навчального процесу та продовження безперебійної роботи в умовах блекауту.

Про це повідомляє Департамент освіти і науки Львівської ОДА, пишуть Львівські новини.

“Завдяки підтримці наших німецьких друзів технічне оснащення департаменту освіти і науки поповнили комп’ютерне обладнання та комплектуючі, генератор, мікроавтобус Opel Movano.

Обладнання встановлене та вже допомагає нам у роботі”, – зазначили у повідомленні.

Гуманітарну допомогу від німецьких партнерів отримала також Українська дистанційна школа, зокрема необхідне обладнання для організації дистанційного навчання українських дітей.

Частину вантажу склала гуманітарна допомога для дітей зі сходу України, яка вже прямує до своїх адресатів: спальні мішки, аптечки, гігієнічні засоби, медичне приладдя.

В ході візиту на Львівщину Себастян Колєнда відвідав ряд навчальних закладів Львівщини та поспілкувався з директоркою Львівського вищого професійного училища комп’ютерних технологій та будівництва Марією Поліщук, директоркою Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу Ганною Балущак, директоркою коледжу ДНЗ «Львівське вище професійне художнє училище» Надією Обнявкою, директоркою Української дистанційної школи Маргаритою Носковою, з керівником відділу освіти Сокальської Громади Лесею Ковалишин, з директором КНП Центру первинної медико-санітарної допомоги Андрієм Бобаком.

Також відбулася нарада з директором ДОН ЛОВА Олегом Паскою, на якій обговорили питання, котрі виникли в Україні після 24 лютого, та передали Подяки членам Асоціації «Друзі та меценати музею просто неба у м. Ліндлар регіону Бергішес Ланд».

“Висловлюємо щиру подяку Асоціації «Друзі та меценати музею просто неба у м. Ліндлар регіону Бергішес Ланд» та особисто: Клеменсу Крігеру, голові Асоціації; Вернеру ХЮТТУ, керуючому директору Асоціації; Крісті Йоост, координатору кампанії з надання допомоги «ПОЖЕРТВА ДЛЯ ДІТЕЙ УКРАЇНИ»; Себастяну Колєнді, координатору проєкту «Знання – сила. ІТ-обладнання для Української дистанційної школи Ліндлар – Львів»; Міхаелю Кампу, директору Музею під відкритим небом Крайового об’єднання Рейнланд у м. Ліндл”, – йдеться у дописі.

Фото: Департамент освіти і науки Львівської ОДА

Читачам також цікаво:

 

Коментарі