15:22
15.10.2021

Петиція про знесення пам’ятника Моцарту у Львові набрала 500 голосів

Тепер її розглянуть депутати Львівської міської ради на одному з наступних засідань

30 серпня львів’янка Наталія Криничанка зареєструвала петицію, у якій вимагала знести пам’ятник Францу Ксаверу Моцарту. На її думку, пам’ятник “спотворює історичний та мистецький простір Львова”. Тепер зібрана достатня кількість голосів і питання розглядатимуть на одному з наступних засідань Львівської міської ради.

Інформація про збір підписів вказана на сайті “Електронної демократії”, пишуть “Львіські новини”.

“Ми бачимо, що досвід підписання петиції був результативним. І вчора, 14 жовтня, на Покрови, було проголосовано 500 голосів і петиція піде на розгляд депутатів. Я надіюся, ми дійдемо спільної думки. До тої, до якої не дійшли напередодні встановлення”, — розповіла Наталія Криничанка.

За її словами, попереду стоїть питання про законність встановлення пам’ятника і подальший демонтаж.

“Питання про перенесення, про зміну місця. На одній з зустрічей головний архітектор сказав, що будуть боротися. Не знаю як і з ким. Хочеться дійти до того, щоб скульптурі не зашкодити, оскільки це візія художника”, — каже Наталія Криничанка.

За словами Наталії Криничанки є кілька пропозицій, де можна було б розмістити пам’ятник. Наприклад, у Парку сучасної скульптури 3020, або у дворику палацу Потоцьких чи у дворику Львівської ратуші. Також є ідея зробити цей пам’ятник гастрольним і перевозити з міста до міста, оскільки він не є монументальним.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі