17:42
27.05.2021

Під час будування об’єктів для ЗСУ розікрали понад 1,8 млн гривень

Схему розкрадання розробили посадовці Західного територіального квартирно-експлуатаційного управління

Служба безпеки України задокументувала масштабну схему привласнення бюджетних коштів під час будівництва соціальних об’єктів для Збройних Сил України.  

Про це на Facebook-сторінці повідомляє СБУ, пишуть “Львівські новини”.

За оперативною інформацією схему розкрадання розробили посадовці Західного територіального квартирно-експлуатаційного управління. Вони діяли у змові з підрядними організаціями. 

Співробітники та слідчі спецслужби задокументували, що організатори вносили до актів виконаних робіт завищені дані про вартість матеріалів і обсяги виконаних робіт. За висновками економічних та будівельно-технічних експертів, зловмисники привласнили понад 1,8 млн грн.  

“Наразі одному з підрядників повідомлено про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання підозрюваній міри запобіжного заходу”, – йдеться у повідомленні. 

джерело: СБУ

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення додаткових епізодів злочинної діяльності та притягнення до відповідальності й інших осіб, причетних до привласнення бюджетних коштів. 

Викриття протиправної діяльності здійснювалось оперативниками спільно зі слідчими УСБУ у Львівській області під процесуальним керівництвом Львівської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону. 

джерело: СБУ

Читачам також цікаво:

 

Коментарі