17:29
03.11.2021

“Росія активізує деструктивний вплив на Галичині”, — Ігор Гулик

На думку журналіста країна-агресор найбільше намагається погіршити українсько-польські стосунки в регіоні

Журналіст Ігор Гулик розповів, що Росія активізує свій деструктивний вплив на Галичині. На думку автора найголовніша ціль — підірвання українсько-польських відносин.

Про це інформує блог Ігоря Гулика, пишуть “Львівські новини”.

Ігор Гулик, фото з його Твітера

“Сутність кремлівської пропаганди – пошук існуючих протиріч в цільовому суспільстві, використання будь-яких інформаційних приводів, або створення власних, на які потім нанизується брехня, що повністю паплюжить дійсність і утворює нову реальність, що спирається на забобони, вигадані факти, або емоційне забарвлення історичних подій у вигідному Москві ракурсі”, — зазначає журналіст.

Як пише Гулик, на Галичині традиційною ціллю кремлівських пропагандистів є польсько-українські відносини, маніпулювання роллю ОУН-УПА в історії двох народів, провокування ненависті з використанням агентів впливу серед радикально налаштованих верств населення в Україні та Республіці Польща.

“Це лише приклад того, на що може бути спрямована російська пропаганда, в залежності від конкретного регіону. Звісно на Галичині, зважаючи на історично високий відсоток патріотів серед населення, пропагандистам Кремля працювати не просто. Тому підшукуються будь-які актуальні приводи. Будь-то перехід Львова в червону зону по спалаху ковіду і нестача кисню для хворих, чи демонтаж радянської зірки на “Марсовому полі” в рамках виконання програми декомунізації, яку в Москві вже охрестили як “информационную политику, направленную на очернение действий российских властей или граждан, прямо связанную с украинским национализмом”, — доводить журналіст.

Ігор Гулик надіється, що це провокації Кремля не стануть причиною міжнаціональних конфліктів, адже нас об’єднує спільна історія.

Читачам також цікаво:

Коментарі