16:00
10.03.2021

Розплата за наклеп: вчителька з Львівщини заплатить 3000 гривень за моральну шкоду

Це рішення суду Надія Вовчак ще може оскаржити в апеляції упродовж 30 днів.

Вчителька біології з червоноградської школи заплатить 3000 грн моральної компенсації колишній учениці за наклеп.

Про це повідомляє zaxid.net, пишуть “Львівські новини”.

Згідно з інформацією, ще у 2018 році вчителька з біології звинуватила 10-класницю у виправленні оцінки в журналі і підробці довідки про відсутність на уроці.

Батько школярки подав до суду на вчительку та зобов’язав школу спростувати поширену три роки тому інформацію.

За словами батька учениці, 3 травня під час уроку біології вчителька Надія Вовчак звинуватила його доньку у тому, що вона виправила у класному журналі свою оцінку «2» на «н» за 22 березня.

Зазначається, що школярка заперечила виправлення оцінки і наступного дня показала вчительці довідку, згідно з якою з 19 до 23 березня вона була на тренувальних зборах у Львові. Через це й була відсутня на уроці 22 березня.

Попри це вчителька заявила, що цю довідку 10-класниця підробила навмисне, щоб приховати виправлення оцінки.

Батько учениці зазначив, що того ж дня вчителька викликала до школи батьків і наполягла на тому, що дівчина таки виправила оцінку і була присутня на уроці.

Чоловік підтвердив, що його донька справді їздила на тренувальні збори у Львів в березні і тому не прийшла на урок біології 22 березня.

Червоноградський районний суд розглянув цю справу 24 лютого 2021 року.

На цей момент донька Володимира Миськіва уже закінчила школу та стала повнолітньою.

У суді вона розповіла, що «у школі навчалася нормально, золотої медалі не добивалася, мала кілька двійок перед конфліктом».

Вона зазначила, що конфлікт з вчителькою спричинив їй моральні незручності, «оскільки вся школа знала про неправдиві звинувачення в її бік».

Після цього школярка перестала ходити на біологію, а вчителька перед нею так і не вибачилася.

Вчителька у суді заперечила версію Володимира Миськіва та його доньки.

Водночас директор школи Петро Шкілюк у суді таки визнав, що дівчинки у той день на уроці не було. За його словами, службова перевірка у школі не підтвердила виправлення оцінки в шкільному журналі.

У березні 2020 року у Львові провели судову експертизу класного журналу 10-а класу. Згідно з висновками експерта, у клітинці навпроти прізвища учениці спочатку написали позначку «н», а потім хтось її обвів. Оцінки «2» у цій клітинці взагалі не було.

Батько учениці вимагав, щоб Надія Вовчак сплатила його доньці 30 тисяч гривень моральної компенсації і ще 70 тисяч вимагав від школи. Суд задовольнив цю вимогу лише частково.

Тепер вчителька зобов’язана виплатити своїй колишній учениці 3000 гривень.

Це рішення суду Надія Вовчак ще може оскаржити в апеляції упродовж 30 днів.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі