13:58
05.01.2023

Школа-інтернат на Львівщині отримала допомогу від Німеччини

У школі навчаються 420 учнів, серед яких 54 дитини, що переселені з районів бойових дій

У старовинному німецькому містечку Тюбінген федеральної землі Баден-Вюртемберг, що налічує понад 80 тисяч мешканців, організовано збір допомоги для дітей України.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомила Олена Глеба, пишуть Львівські новини.

“Цими днями дітям, що навчаються у Винниківській школі – інтернаті на Львівщині, було передано гуманітарний вантаж”, – йдеться у дописі.

Дітям з малозабезпечених сімей передали сотні різдвяних подарунків з Німеччини, придбане мешканцями Тюбінгена дитяче взуття, міні електростанцію, постільну білизну, солодощі та багато іншого.

У цій санаторній школі – інтернаті навчаються 420 учнів, серед яких діти – сироти, діти з інвалідністю, 54 дитини, що переселені з районів бойових дій.

Загалом 2022 році передали близько 220 тонн гуманітарної допомоги в Україну на суму понад 1 млн євро, зокрема: медикаменти, 1 рентген апарат, 5 УЗД апаратів, медичні ліжка, інвалідні візки, милиці, засоби гігієни, продукти харчування та автобус.

Також готують до передачі укомплектовану пожежну машину. Гуманітарну допомогу передали у Слов’янськ, Покровськ, Краматорськ, Дніпро, Кривий Ріг, Запоріжжя, Харків, Одеса, Миколаїв, Херсон, Київ, Буча, Тернопіль та Львів.

“Україна вдячна німцям за військову та гуманітарну допомогу. Ми разом обов’язково переможемо”. – підсумувала Олена Глеба.

Фото, відео: Олена Глеба

Читачам також цікаво:

Коментарі