18:08
15.09.2021

Синютка обізвав відомого львівського журналіста “дешевою повією”

Раніше ексголова ЛОДА залюбки приходив на ефіри Олега Ониська

Олег Синютка, ексголова ЛОДА та нардеп від партії “Європейська Солідарність”,  різко виразився у сторону головного редактора відомого новинного сайту “zaxid.net” Олега Ониська.

Про це інформує “Діло”, пишуть “Львівські новини”.

Під час обговорення статті про 20 гектарів землі біля Брюхович, які Олег Синютка віддав під забудову (ще коли був головою ЛОДА), розгорілась невелика суперечка.

Ексголова ЛОДА назвав статтю “замовним сміттям”, а головного редактора zaxid.net (які є авторами статті) обізвав “дешевою повією”.

Нагадаємо, у матеріалі журналістів zaxid.net йде мова про забудову багатоповерхівками 20 га Брюховицького лісу. Ще у 2017 році тодішній голова ЛОДА Олег Синютка віддав атовцям під дачне будівництво. Уже тоді лунали припущення, що насправді цим рішення скористаються зовсім не атовці. Так і вийшло.

У 2017 році тодішній голова ЛОДА Олег Синютка видав розпорядження, яким виділив тут 143 земельні ділянки по 0,07 га кожна членам дачного кооперативу «Патріот-3». Тоді це рішення голови ЛОДА супроводилось скандалом, адже ділянки під дачі розташовані у лісі, хоч юридично він не оформлений.

Щоб запобігти цій забудові, місцеві активісти надсилали звернення до Олега Синютки, створювали петицію, а народні депутати Остап Єднак і Ганна Гопко навіть відправили звернення до Генпрокуратури та Держекоінспекції, де просили перевірити законність розпорядження Синютки. Втім жодних видимих результатів ця депутатська активність не принесла. Навіть більше – у квітні 2019 року Синютка виділив ще 19 ділянок під дачі на цій території, таким чином загалом кооператив отримав 162 ділянки. Більше про це читайте у статті.

До слова, ще кілька років тому, до того як став нардепом від “ЄС”, Олег Синютка та його команда вважали головного редактора zaxid.net Олега Ониська фаховим журналістом та залюбки приходили на його ефіри.

Читачам також цікаво:

Коментарі