11:50
03.02.2022

ТОП-книг, які читають львів’яни

Для опитування обрали абсолютно різних людей за віком, статтю та захопленнями

Останні 2 місяці в Україні можна  вважати культурним тріумфом. Завдяки 1000 за вакцинацію багато людей згадали про книжки, театри та кіно. «Львівські новини» вирішили  дізнатися, які книги читає молодь, яким жанрам надає перевагу та що в ТОПі у книгарнях міста Лева.

Для опитування обрали абсолютно різних людей за віком, статтю та захопленнями. Серед читачів були програмісти, психологи, стоматологи, філологи, журналісти, вчителі, учні шкіл.  Жанри, які найчастіше були озвучені: психологія, фантастика, антиутопія, трішки рідше були романи, фентезі, детективи. трилери, мистецтво, фахова література.

Можна сміло вважати, що саморозвиток, який стрімко увійшов в наше життя з карантином далі тримається на плаву. Як можна  зрозуміти,  перелік жанрів – надто суха інформація, тому ми просили людей розповісти  про  свої останні  фаворити

Журналісти порекомендували: «Жінки, які кохають до нестями» Робін Норвуд, «В пошуках Аляски» Джон Грін, «Паперові міста» Джон Грін , «Пасажир» Патрік Сенекаль, «Осколки детских травм» Донна Джексон, «Сім щасливих днів» Розі Волш «1984» Джордж Орвелл, «Життя у позику» Еріх Марія Ремарк.

Філологи: «Галерея аферистів» Філіп Хук, «Помирана» Тарас Антипович, «Бунгало» Сара Джіо.

Медики, окрім фахової літератури встигають читати і «Двір шипів та троянд» Сара Маас, «Небажана» Ліза Теркест , «Хочете про це поговорити» Лорі Ґоттліб.

Програмісти читали «Good to great»Джим Коллінз, психологи спинилися на класиці «Алхімік» Пауло Коельйо, музиканти «Кістки та зоряний пил» Редгрейн Лебовські, а учні шкіл читають «Вбивство у східному експресі» Агата Крісті.

Направду, ви ще не чули, як це гарно кожен розповідав про свою літературну знахідку, тому сміливо можна додати у свій чек-лист усі ці твори.

А тепер вашій увазі, хітові книги від консультанта в книгарні:

  1. «Місто дівчат» Елізабет Гілберт
  2. «Різдвозавр та зимова відьма» Том Флетчер
  3. «Мистецтво війни» Сунь-дзи
  4. «Медицина доказова і не дуже» Андрій Сем‘янків
  5. «Третій візит до кафе на краю світу» Джон П. Стрелекі
  6. «Спитайте Мієчкку» Євгенія Кузнєцова
  7. «Емоційний інтелект у бізнесі» Деніел Ґоулман
  8. «Дім Ґуччі» Сара Ґей Форден
  9. «Бог завжди подорожує інкогніто» Лоран Гунель
  10. «Пес Мані» Бодо Шефер

Коментарі