19:34
04.03.2021

Тримав людей у рабстві: поліцейські затримали пенсіонера

Люди жили в антисанітарних умовах та не отримували заробітну плату. 

За допомогою психологічного і фізичного впливу чоловік примушував людей до будівельних та різних господарських робіт, а також залучав до незаконної вирубки лісу на території Богодухівського району Харківської області. 

Про це повідомляє поліція Харківської області, пишуть “Львівські новини”.

Фото поліції Харківської області

Зазначається, що з метою продуктивного функціонування «бізнесу», зловмисник виконував функції охоронця. Чоловік розподіляв між працівниками обов’язки з прибирання, готування їжі та виконання іншої побутової роботи на території домоволодіння.

Крім того змушував підкорятися правилам розпорядку, виконувати роботу як на території будинку, так і при виїзді на примусову працю на території Харківської області.

3 березня в ході обшуку за місцем мешкання правопорушника правоохоронці виявили 7 осіб, які залучалися до примусової праці, у тому числі до незаконної вирубки лісу.

Люди жили в антисанітарних умовах та не отримували заробітну плату.

Серед них двоє жінок та п’ятеро чоловіків.

Фото поліції Харківської області

Під час обшуку поліцейські вилучили «чорнові» записи про отримані зловмисником доходи за експлуатацію осіб та виходу осіб на роботу, облікові документи боргових зобов’язань, паспорти громадян України, трудові та медичні книжки, інші копії документів, що посвідчують осіб.

Фото поліції Харківської області

Потерпілим надали допомогу і помістили до Харківського міського центру реінтеграції бездомних осіб.

Станом на зараз вирішується питання про повідомлення 62-річному чоловіку про підозру у скоєнні злочину. Йому загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна або без такої.

Наразі триває досудове розслідування.

Читачам також цікаво:

 

 

 

Коментарі