15:44
07.10.2022

У Львові американський хірург пересадив чоловікові нирку його брата

У 2010 році лікар з командою Хопкінса реалізували ідею перехресного донорства

У Львові американський трансплантолог Роберт Монтгомері пересадив 61-річному чоловікові нирку його рідного брата – пацієнт і донор почуваються добре. 

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомляє Перше медичне об’єднання Львова, пишуть Львівські новини.

“Американський трансплантолог Роберт Монтгомері… пересадив нирку у Львові. Родинну операцію всесвітньо відомий хірург виконав спільно з командою лікарів Центру трансплантології Першого медоб’єднання Львова”, – йдеться у повідомленні.

61-річний львів’янин хворів на ниркову недостатність з 2015 року, останні три роки потребував ще й процедур гемодіалізу. Донором став його рідний брат.

Після двогодинної пересадки нова нирка у пацієнта запрацювала просто на операційному столі. Сьогодні, на третій день після операції, пацієнт і донор почуваються добре.

У медзакладі зазначили, що це вже другий приїзд Роберта Монтгомері. Він привіз зі США значну кількість потрібних хірургічних інструментів для застосування нових технік нашими лікарями.

Професор Роберт Монтгомері – директор Інституту трансплантації Лангон Нью-Йоркського університету. Саме він з командою Хопкінса колись задумали і реалізували ідею перехресного донорства, виконавши у 2010-му році десять трансплантацій за один день. Цей день і вклад професора зафіксовано у Книзі рекордів Гіннеса.

Читачам також цікаво:

Коментарі