10:11
29.03.2021

У Львові можуть зупинити громадський транспорт через погіршення ситуації з ковідом

“Якщо кожного дня буде поступати по 50−70 нових хворих, то ситуація буде дуже критичною. Якщо нічого не зміниться, то може бути загальноукраїнських локдаун”

Динаміка з захворюванням на коронавірус у Львові зростає та збільшується кількість госпіталізованих у міські лікарні. Тому у Львові планують обмежити курсування громадського транспорту та закрити дитячі садочки. Про це заявив міський голова Львова Андрій Садовий під час ранкового ефіру на радіо “Люкс FM” у понеділок, 29 березня.

Про це пишуть Львівські новини з посиланням на ZAXID.NET.

За словами Садового, у місті зараз зайнято 1000 з 1300 ліжок для хворих на ковід.

“Добре, що ми прогнозували таку ситуацію і вже збільшуємо цей резерв. Зараз стоїть завдання мати 2000 таких ліжкомісць. Кожного дня все більше нових, складних пацієнтів поступає. Попри локдаун, динаміка не спадає, навпаки, є ріст. Тому наразі ніякого послаблення карантину не буде. Сьогодні на штабі будемо обговорювати питання посилення карантину… Якщо кожного дня буде поступати по 50−70 нових хворих, то ситуація буде дуже критичною. Якщо нічого не зміниться, то може бути загальноукраїнських локдаун”, – заявив Садовий.

Мер повідомив, що зараз стоїть питання про закриття дитячих садочків та обмеження курсування громадського транспорту.

“Це дуже непрості рішення, тому ми до останнього думаємо, як виходити із критичної ситуації”, – сказав Садовий.

Читачам також цікаво:

Коментарі