11:18
08.09.2022

У Львові прийшли з обшуком до волонтера й мовозахисника Літинського

Волонтер постійно звітує про свою діяльність і публічно повідомляє, коли ввозить авто, ремонтує його і передає на фронт

Сьогодні зранку, 8 вересня,  поліція з обшуком прийшла до львівського волонтера та активіста Святослава Літинського.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це активіст повідомив на своїй Facebook-сторінці, пишуть Львівські новини.

«О, поліція таки прочитала, як посадити волонтерів. В мене обшук», – зазначив Літинський, додавши у коментарях, що адвокат уже їде до нього.

Святослав Літинський займається постачанням з-за кордону автомобілів на потреби ЗСУ.  Волонтер постійно звітує про свою діяльність і публічно повідомляє, коли ввозить авто, ремонтує його і передає на фронт.

«З самого ранку – обшук у відомого львівського активіста і волонтера Святослава Літинського. Людини, в порядності і відданості якої українській справі немає ні найменшого сумніву. Маховик переслідування волонтерів, що допомагають фронту, набирає обертів. І очевидним є те, що це абсолютно зловмисна системна кампанія, що спрямовується з високих київських кабінетів», – зазначив нардеп.

За словами самого Літинського, судячи з ухвали суду, обшук проводять у межах розслідування справи про продаж гуманітарної допомоги.

“Питання боротьби з волонтерами набирає загрозливих форм, дії правоохоронних органів дискредитують волонтерський рух, який є основою матеріального забезпечення низової ланки наших Збройних сил України – простих бійців, наших земляків, які щодня потребують бронежилети, плитоноски, одяг та інше спорядження, автомобілі для виконання завдань з захисту української держави”, – зазначив Юрій Раделицький,  голова постійної комісії з питань діяльності  агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій у Львівській обласній раді.

На фото Юрій Раделицький

Також він додав, що  будь-які кримінально-процесуальні дії мають бути належно обґрунтовані та мати реальне підґрунтя, а не лише здогадки чи спроби «висмоктати з пальця» чергову кримінальну справу.

Довідка:

Святослав Літинський – український громадський діяч, доктор філософії з фізико-математичних наук, викладач, відомий захисник української мови.

Від 2012 року він через судові позови відстоює українську мову, якщо є порушення чинного законодавства. Був першим громадянином України, який отримав внутрішній паспорт без російськомовної сторінки, виборов необхідність маркувати побутову та електронну техніку українською мовою іноземними компаніями.

Читачам також цікаво:

 

 

 

Коментарі