19:12
09.12.2022

У Львові відбувся перший Всеукраїнський форум адміністративних послуг “Точка Дотику” за участі представників влади

Заступник Голови Державної міграційної служби України та начальник міграційної служби Львівщини взяли участь у Всеукраїнському форумі адміністративних послуг “Точка Дотику”, пишуть Львівські новини.

Повномасштабна війна вплинула на роботу не тільки підрозділів міграційної служби, але й Центрів надання адміністративних послуг. Обидва відомства мають свою “точку дотику” у частині оформлення паспортів громадянина України для виїзду за кордон та ID-карток.

У Львові форум адмінпослуг, під символічною назвою “Точка Дотику”, відбувся вперше. Його мета – обмінятися досвідом та напрацювати нові ідеї, надавати послуги швидше та якісніше, враховуючи воєнний стан та нові реалії часу.

Серед представників міністерств, бізнесу та влади були також заступник Голови ДМС України Сергій ДОНСЬКИЙ, який активно відповідав на запитання присутніх, що стосувалися співпраці Державної міграційної служби України та Центрів надання адміністративних послуг, а також керівник міграційної служби Львівської області Юрій ТАТОМИР.

Останній вважає, що Львівщина одна із перших зіткнулася з напливом внутрішньо переміщених осіб, які в першу чергу – прагнули оформити якнайшвидше закордонні паспорти, а тому взаємодія з ЦНАПами дуже важлива.

“На сьогодні дуже важлива взаємодія ДМС та Центрів надання адмінпослуг, які не є для нас конкурентами, а навпаки допомагають розвантажити підрозділи міграційної служби. Важливо прозоро та відкрито комунікувати із представниками ЦНАПів та знайти ту саму “точку дотику”, яка заповнить прогалини і допоможе країні мати сервіс високої якості”, – стверджує Юрій ТАТОМИР.

Довідково: у підрозділах Головного управління ДМС у Львівській області можна отримати паспорт громадянина України у формі ID-картки та документ, що дозволяє перетинати кордон. У ЦНАП громадяни також можуть звертатися, щоправда, варто пам’ятати про те, що вони не відповідають за оформлення та друк паспортів, а лише приймають документи.

У міграційній службі Львова працюють п’ять відділів по місту, де можна отримати цю послугу: вул.Чупринки, 71, вул.Зелена, 20, вул.Зелена, 150, вул.Залізнична, 16 та вул.Донецька, 3.

Контакти “Гарячої лінії”: 0 800 30 88 77 та посилання на Facebook-сторінку: https://www.facebook.com/lv.dmsu.gov.ua, де дадуть відповіді на запитання щодо оформлення документів.

Коментарі