17:40
25.08.2021

У Львові відкрили Центр трансплантології, аналогів якому в Україні немає (ФОТО)

В новому центрі є свої операційні із новітнім обладнанням

Відкриття відбулось сьогодні, 25 серпня, у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги м. Львова.

Про це йдеться на Facebook=сторінці медзакладу, пишуть “Львівські новини”.

Загалом є 7 реанімаційних та 10 стаціонарних ліжок, а також дві ізольовані операційні.

А ще в новому центрі є свої операційні із новітнім обладнанням.

“Окремо тішимось, що сьогодні також стартувала унікальна для України фотовиставка “Час жити”. Це соціально-інформаційний проект «Час жити», в якому взяли участь ті, хто вже отримали донлрські органи, а разом з тим – час жити. Фотовиставку «Час жити» також можна буде побачити сьогодні на площі Ринок перед Львівською міською радою. Радіємо, що разом з нашими були герої фотовиставки – Оксана Мазур, Василь Худьо та Ярослав Рубцов з родиною. Дякуємо пацієнтам та їхнім родинам, що довірилися нам і наважилися на операцію!” – йдеться у дописі.

На сьогодні Клінічна лікарня швидкої допомоги у лідерах української трансплантації. Від початку 2021 року у медзакладі  пересаджено 32 органи, а загалом виконано уже 54 трансплантації.

Вже наступного року планують подвоїти кількість проведених трансплантацій та в перспективі проводити до пів тисячі таких операцій щороку.

“Варто знати кожному, що кожного дня в Україні в середньому 9 людей так і не дочекалися пересадки. Це люди, життя яких ми зобов’язані врятувати! Наша мета – зробити трансплантації звичною справою для України і рятувати своїх пацієнтів вдома, а не закордоном. Трансплантаційна незалежність – ось наша ціль” – зазначають у повідомленні.

Читачам також цікаво:

Коментарі