16:05
22.03.2023

У Львові відкриють протезну майстерню, де виготовлятимуть до 100 протезів в місяць

У команді центру – вісім фахівців

У четвер, 23 березня, Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ Першого медоб’єднання Львова відкриває майстерню протезування, що розрахована одразу на 10 робочих місць. Це дозволить виготовляти і встановлювати сотню протезів на місяць.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомляє пресслужба ЛМР, пишуть Львівські новини.

До команди протезистів уже приєдналися пацієнти, які втратили кінцівки через війну, зокрема, військові.

Подія відбудеться об 10:30 у лікарні святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова. На відкритті майстерні можна буде поспілкуватися з протезистами та пацієнтами, серед яких – військові, які отримали біонічні протези, а також перша протезована у центрі дитина.

Площа приміщень майстерні – 250 м². Майстерня складається з гіпсової, де виготовлятимуть гіпсові негативи, кімнати з пічками та верстатами, де робитимуть куксоприймачі, а також примірочної і тренувальної кімнати. Нова майстерня, як і попередня «мобільна лабораторія», що запрацювала у Центрі НЕЗЛАМНІ у вересні, оснащена обладнанням одного з найкращих у світі виробників – німецької компанії Ottobock.

У команді центру – вісім фахівців. Це як протезисти із багаторічним досвідом роботи, так і молоді спеціалісти. Серед них Ілля Пилипенко – танкіст, що втратив ногу в бою. Захисник лікується у центрі НЕЗЛАМНІ. Невдовзі він отримає протез, а потім, пройшовши навчання, допомагатиме таким, як сам. Також у центрі є ще 6 вакансій протезистів.

Читачам також цікаво:

Коментарі