17:03
03.02.2021

У Львові відкриють соціальне кафе на підтримку бійців АТО

Чистий прибуток закладу будуть скеровувати на допомогу учасникам бойових дій.

У березні цього року на вулиці Генерала Чупринки, 67 відкриють соціальне кафе “Базилік”. Чистий прибуток закладу будуть скеровувати на допомогу учасникам бойових дій, а також соціально незахищеним верствам населення. 

Про це повідомляють на Львівському порталі, пишуть “Львівські новини”.

Ідея Уляни Кузик відкрити соціальне кафе у Львові виникла неспроста. Жінка довгий час жила в Італії, а з часів Євромайдану активно займалась волонтерством: відправляла на передову допомогу військовим, у дитбудинки, а також багатодітним та малозабезпеченим сім’ям.

Повернувшись до Львова, Уляна вирішила продовжити свою волонтерську діяльність, тому й заснувала власний благодійний фонд.

“Зазвичай, благодійні фонди просять гроші на допомогу іншим, а ми хочемо показати, що на це можна самому заробити. Соціальний проєкт може також заробляти. Тому у березні плануємо відкрити італійське кафе “Базилік”, а чистий прибуток віддавати на благодійність. Для того, щоб це кафе запрацювало, ми доклали дуже багато зусиль, починаючи від оренди приміщення, його ремонту, і завершуючи придбаннями необхідного обладнання” – розповіла Уляна Кузик.

Чистий прибуток від роботи кафе скеровуватимуть на діяльність Благодійного фонду Уляни Кузик та БФ «Батерфляй», які займаються проблемами військових та соціально незахищених верств населення.

Приміщення жінка отримала в оренду від Львівської міськради. Спочатку його планували використовувати для потреб її благодійного фонду, втім місця було багато, тому аби воно не пустувало, й виникла ідея облаштувати також соціальне кафе «Базилік».

Фото із сайту “Львівський портал”

Фото із сайту “Львівський портал”

Фото із сайту “Львівський портал”

«Раніше тут також було соціальне кафе «Лілея», тому ми не стали вигадувати нічого нового. Ми з подругою Уляною Дорош подались на обласний конкурс мікропроєктів і виграли в категорії соціального підприємництва. Так нам дали кошти на закупівлю необхідного для кафе обладнання. Із ремонтом приміщення було значно важче, бо воно було у жахливому стані, все ремонтувати довелось самотужки. Але, на щастя, на допомогу прийшли учасники АТО, волонтери та небайдужі люди, які за нас дуже вболівають. Отак спільними силами ремонт ми робили 10 місяців» – каже Уляна Кузик.

Кафе «Базилік» буде соціально орієнтованим.
Згідно з інформацією, тут працюватимуть учасники бойових дій та їхні сім’ї, соціально вразливі львів’яни, а в планах – ще й співпраця з військовими, які ведуть власний бізнес.

«Ми би дуже хотіли налагодити зв’язок із учасниками АТО, які займаються сільським господарством, садівництвом, щось вирощують чи виготовляють якість продукти харчування. Із ними можна було б співпрацювати і таким чином підтримувати ще й їхній бізнес» – зазначила Уляна Кузик.

 

Коментарі