09:14
19.10.2021

У Львові виявили невакцинованого працівника кафе (ВІДЕО)

Сталося це під час рейду Нацполіції по громадських закладах, задля перевірки дотримання карантину.

Вчор, 18 жотвня, почали діяти нові карантинні обмеження у Львові та області. Правоохоронці не стали гаяти часу та одразу почали рейди громадськими закладами, задля перевірки дотримання карантину.

Про це повідомляє “Діло”, пишуть “Львівські новини”.

За новими правилами, працівники закладів зобов’язані мати при собі документ про вакцинацію 1 чи 2 дозами або ПЛР-тест, з терміном до 72 годин. Це стосується промислових, продовольчих ринків і магазинів, торгових центрів, салонів краси, розважальних закладів та закладів громадського харчування. Також діє масковий режим та дозволено не більше 50% заповнення торгових площ.

До рейду залучили дві мобільні групи ГУ Нацполіції Львівщини. Більшість закладів у центрі Львова мали усі необхідні документи та представили їх під час перевірки.

В одній із мереж супермаркетів ревізори виявили частину персоналу, який не зміг пред’явити документи про щеплення від COVID-19, запевняючи, що вакциновані, однак через збої у роботі мобільного додатку «Дія» відповідний сертифікат не відображається. Поліцейські винесли усне зауваження цьому магазину та зобов’язали його адміністрацію пред’явити інші документальні підтвердження до повторної перевірки наступного дня.

Фото: “Діло”

«Пройшла вакцинацію, але у додатку цієї інформації ще немає. Увесь персонал також має щеплення. Лише одна людина із колективу категорично відмовилась, пішла у відпустку та планує звільнятись», – каже керуюча магазином п. Неля.

Фото: “Діло”

Крім того, у одному з кафе виявили молодого чоловіка, який виконував обов’язки продавця і кухаря закладу, без щеплень проти COVID-19.

Відео: “Діло”

«Я робитиму ПЛР-тести. Не хочу проходити вакцинацію. Ставлюся до цього негативно. В кожного своя думка, хто хоче – той вакцинується. Захворію, то захворію», – відповів працівник кебаб-кафе Остап.

Правоохоронці винесли усне попередження закладу із вимогою усунути порушення до наступного робочого дня.

«Оскільки сьогодні перший день дії нових правил, ми не складали постанов та протоколів на підприємців, а винесли їм попередження. У закладах із порушеннями пройде повторна перевірка. При повторному порушенні, згідно із рішенням суду, їм може загрожувати чималий штраф. Але ми очікуємо, що усі люди будуть добросовісно дотримуватись карантинних вимог і налаштовані на діалог із підприємцями», – кажуть поліцейські.

Фото: “Діло”

Варто зазначити, що за виготовлення і збут підробленої медичної документації правопорушникам може загрожувати покарання – від штрафу у розмірі 17 тисяч гривень до 5 років позбавлення волі. За використання підроблених довідок чи сертифікатів передбачене покарання – від штрафу на суму до 850 гривень до обмеження волі на строк до 2-х років. У випадку виявлення підробки документу та спроби скористатися ним, будуть притягуватися до відповідальності за порушення карантинних умов. Це може бути штраф від 17 до 34 тисяч гривень.

Фото, відео: “Діло”

Читачам також цікаво:

 

 

Коментарі