09:10
17.05.2023

У Палаті представників США підтримали резолюцію про спецтрибунал для росії

Тепер резолюцію відправлять на загальне голосування Палати представників

 Комітет у закордонних справах Палати представників США у вівторок, 16 травня, підтримав проект резолюції H.Res.81 «Про заклик до президента підтримати створення Спеціального трибуналу для покарання злочину агресії проти України».

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомив автор документа конгресмен Білл Кітинг, пишуть Львівські новини.

«Цей Спеціальний трибунал є відсутньою ланкою в розслідуванні російських воєнних злочинів і необхідним кроком для притягнення Росії до відповідальності за її дії», – написав Кітинг у Twitter.

Резолюція визнає необхідність створення Спеціального трибуналу та закликає президента США вжити всіх можливих заходів для підтримки створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії проти України. Резолюцію Кітинг вніс на розгляд Палати представників 31 січня 2023 року.

«Сьогодні ми стали на крок ближче до справедливості для України  Мій законопроект про офіційну підтримку створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії в Україні підтримали у Комітеті у закордонних справах», – йдеться у дописі.

У резолюції конгресмени наголошують на порушенні Росією статей Статуту ООН та наголошують, що “безпрецедентне повномасштабне вторгнення Російської Федерації в Україну досягло критичної точки, що вимагає негайних і рішучих дій з боку міжнародного співтовариства”.

Читачам також цікаво:

Коментарі