09:26
06.06.2022

У ЗСУ підтвердили ліквідацію російського генерал-майора: що про нього відомо

Генерал вважав своїх підлеглих «гарматним м’ясом»

У ЗСУ підтвердили ліквідацію російського генерал-майора Романа Кутузова.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Про це повідомляє Управління стратегічних комунікацій ЗСУ, пишуть “Львівські новини”.

«Командувач 1 армійським корпусом (орків) «ДНР» генерал-майор Роман Кутузов офіційно денацифікований і демілітаризований», – йдеться в повідомленні.

Журналіст Роман Цимбалюк своєю чергою розповів, що загиблий генерал не надто шкодував своїх підлеглих і вважав їх «гарматним м’ясом».

За словами журналіста, генерал-майор Роман Кутузов до призначення у так званій «ДНР» обіймав посаду начальника штабу 29 загальновійськової армії Східного військового округу РФ.

«Роман Кутузов, командуючи підрозділами 1 армійського корпусу «ДНР» у Донецькій області, не щадив особовий склад, усвідомлено відправляв людей на забій із розумінням того, які будуть втрати», – зазначив Цимбалюк.

Журналіст пише, що завдяки ставленню генерала до військовослужбовців як до «гарматного м’яса» морально-психологічний стан особового складу підпорядкованих йому з’єднань був вкрай низький. Командири батальйонів та рот не хотіли вести в атаку своїх людей та постійно саботували наступальні плани командування.

«5 червня відбувся апогей командування Кутузова, у якого горіли терміни щодо заняття одного з населених пунктів у Донецькій області, і потрібно було виконати завдання протягом дня будь-що», – розповідає Цимбалюк.

Читачам також цікаво:

Коментарі