12:30
20.01.2021

Уряд пообіцяв українцям безкоштовну вакцину від коронавірусу

Потенційна можливість вакцинації за власний кошт в Україні може з’явитися лише у другому півріччі 2021 року, “але і то не факт”

Українцям не варто “розглядати можливість щеплення за власні кошти у приватних структурах”, оскільки Міністерство охорони здоров’я зацікавлене в безкоштовній вакцинації від COVID-19.

Повідомляє ТСН. Про це заявив сам головний санітарний лікар Віктор Ляшко. За його словами, “держава зацікавлена зробити щеплення безоплатно для всіх верств населення” від 18 років.

“Ми зацікавлені і маємо ресурс викуповувати всю вакцину, яка буде потрапляти або матиме можливість потрапити на ринок України”, – висловився головний санлікар. 

Водночас, додав він, потенційна можливість вакцинації за власний кошт в Україні може з’явитися лише у другому півріччі 2021 року, “але і то не факт”. 

Як повідомлялося, вакцинація від коронавірусу має розпочатися в Україні у лютому. Найближчим часом до країни мають надійти 910 тисяч доз вакцини. 

Заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква, який опікується зовнішньополітичними питаннями, заявив, що основними західними компаніями, з якими Україна  веде перемовини щодо постачання вакцини від коронавірусу, є  Pfizer, Moderna та AstraZeneca.

Коментарі