13:50
05.02.2023

В перший день змін на площі Двірцевій у Львові трапився конфуз

Зима прийшла у Львів, як завжди невчасно і нагадано. Згідно з прогнозам Гідрометцентру місто почало засипати від вечора 3 лютого та наступного дня. За даними ЛМР над прибиранням снігу працювало 1618 людей: двірники, комунальники, водії. Також, на вулиці виїхала 101 одиниця техніки. Ближче до обіду 4 лютого стала ситуація більш контрольована, проїзд для громадських та приватних транспортів був доступний.

Напередодні снігопаду, 3 лютого, Гаряча лінія міста Львів опублікувала інформацію, що на площі Двірцевій, біля Головного вокзалу міста,  удосконалили рух, а саме встановили делініатори, щоб унеможливити паркування на проїзній частині.

Дуже часто таксисти, водії, які очікують, затримували рух інших автомобілів, незважаючи на дорожні знаки, які забороняли стоянку. Відповідно, для проїзду була доступна лише одна смуга, але для цієї проблеми знайшли рішення.

Керівник управління вуличної інфраструктури ЛМР Павло Сирватка, також зазначив, що:

«Поки обмежувачі встановили у тестовому режимі. Впродовж 2-х місяців будемо моніторити та аналізувати їх ефективність. І, відповідно, прийматимемо рішення щодо встановлення тут постійних делініаторів.»

Ситуація із снігом вже наступного дня дала зрозуміти, що тест-драйв у 2 місяці – дуже довго. На сторінці Гарячої лінії міста Львова у мережі Facebook була опублікована скарга від мешканця міста. Як виявилось, новоустановлені делініатори унеможливили належне очищення вулиці і знову ж таки, була одна смуга по якій здійснювався рух.

Проблеми із неналежним паркуванням та зупинкою водіїв  справді дуже часто є у Львові через вузькі вулиці та стрімкий  рух транспорту та для вирішення цих проблем потрібно більш ретельно підходити з погляду підготовки та здійснення нововведення у русі.

 

Коментарі