09:59
19.03.2021

В Україні може з’явитися власна мутація коронавірусу: COVID-19 став ще більш небезпечним

Найбільші труднощі із забезпеченням кисню

Коронавірус мутує і стає все більше небезпечним, не виключено, що в Україні може з’явитися власний особливий штам 

Про це заявив керівник відділу клінічних досліджень центральної міської клінічної лікарні Івано-Франківська Роман Фіщук 18 березня  на телеканалі “1+1, пишуть “Львівські новини”. 

“Кількість штамів збільшується, вірус мутує, пристосовується до лікування і стає ще більш небезпечним. Найближчим часом буде ще більше мутацій і не виключено, що, можливо, навіть буде особлива наша українська мутація. Дослідження зараз проводяться і це буде відомо за деякий час”, – сказав Роман Фіщук. 

 Він також розповів про ситуацію з коронавірусом у “червоному” Прикарпатті, де 13 березня зафіксували рекордну за день кількість смертей – 33, та повідомив, що найголовнішою проблемою у регіоні є забезпечення киснем. 

  “Ситуація дійсно непроста, і вона непроста не перший день і не перший тиждень. Франківщина від кінця лютого у червоній зоні. Станом на зараз у лікарні, де я працюю, перебуває близько 420 пацієнтів з коронавірсною хворобою або підозрою. Місць насправді нема. Ми змогли відкрити додаткові відділення на базі інших віддалених медзакладів – на базі пологового будинку гінекологічного відділення та на базі кардіологічного диспансеру. Завдяки цьому ми маємо змогу надавати допомогу більшій кількості пацієнтів. Найбільші труднощі у нас із забезпеченням кисню. Ми отримуємо кисень із заводу у Львові він не справляється. Є у нас у регіоні два підприємства, які виробляють кисень, але вони не мають ліценції, щоб медзаклади могли у них його купувати”, – розповів про ситуацію з коронавірусо на Прикарпатті Роман Фіщук. 

 Однак є і хороша новина, у дитячій обласній лікарні Івано-Франківська врятували хлопчика , який 15 днів перебував на ШВЛ з 85% ураження легень.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі