18:58
24.04.2021

Відомий львівський письменник Іван Лучук просить про допомогу після інсульту

Єдиним джерелом доходів залишається пенсія. Саме вона і годує чоловіка та трьох дітей: доньку Оксану та синів Зенона і Лук`яна

Письменник утримує трьох дітей на саму лише пенсію, бо після інсульту у нього відмовила вся права частина тіла.

Про це Іван Лучук повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці, пишуть Львівські новини.

“Шановні приятелі, колеги та усі люди доброї волі, друзі реальні та віртуальні.

Чимало з Вас знають, що два з половиною роки тому мене спіткало тяжке випробування: важкий ішемічний інсульт, відмовила уся права частина тіла. Відтоді я усіляко намагаюся покращити своє здоров`я. Завдяки допомозі небайдужих людей, мені вдалося пройти необхідні стадії лікування, зокрема у спеціалізованому реабілітаційному центрі у Модричах, що поблизу Трускавця (але це відбулося ще 1,5 роки тому, і на оплату цього курсу реабілітації пішла левова частка заощаджень і коштів, зібраних друзями та благодійниками).

Через майже два з половиною роки після перенесеного інсульту, покращення, звісно, є, але зовсім не такі, як хотілося б. Мені украй важко самостійно працювати і бодай якось забезпечити собі необхідний медичний супровід. Інтелект мій відновився на якихось десять відсотків, наразі. Хоча я намагаюся, наскільки це можливо, долучатися до творчої роботи, але поки що це не зовсім виходить. Попри хворобу, позаминулого 2019 року була видана моя збірка розмаїтих есеїв «Антропос і бібліон», а минулого 2020 року вдалося видати, обмеженим накладом, власну п`єсу, трагікомедію-антисуржик «Ласкаво просимо на Кульпарків». Ці твори були написані, зрозуміло, ще до мого важкого захворювання. Та наразі єдиним джерелом доходів залишається пенсія (мені знову присвоїли першу групу інвалідності; ще, надіюся, не пожиттєво). Саме вона і годує мене та трьох дітей, яких маю на утриманні: доньку Оксану (22 роки, студентка Академії мистецтв) та синів Зенона (випускний клас) і Лук`яна (шестикласник); через хворобу я деколи плутаю імена своїх синів.

Ми вдячні усім, чия підтримка допомогла нам протриматися у ці важкі місяці та роки моєї недуги. З усвідомленням того, у який непростий час живемо і які виклики долаємо, все ж змушений просити усіх, хто має таку змогу, фінансово допомогти мені та моїй родині і дати новий шанс на повноцінну реабілітацію після важкого інсульту.

Банківські реквізити мого рахунку в Приватбанку: 4149 4991 4523 3290 (Лучуку Івану Володимировичу).

Я не втрачаю надії, щиро Ваш Іван Лучук”, – йдеться у дописі.

Читачам також цікаво:

Коментарі