19:27
17.03.2021

Врятував молодших братів: у львівській лікарні помер хлопець, який отримав 80% опіків тіла

У пам’ять про вчинок хлопця організують благодійний концерт

У Львівському опіковому центрі помер 24-річний хлопкць з Тернополя Дмитро Мудрий, який отримав 80% опіків тіла, рятуючи своїх братів.

Про це повідомляє “ZAXID.NET”, пишуть “Львівські новини”.

За героїчний порятунок молодших братів Дмитра посмертно нагородять пластовою відзнакою. Друзі Дмитра з “Пласту” зможуть попрощатися з ним у Львові. Також для допомоги родині і збору коштів на лікування його батька, який перебуває у критичному стані в лікарні, у Львові організують благодійний концерт. 

 11 березня вдома у Дмитра стався вибух газу. Він та батько отримали 80-90% опіки тіла. Чоловіків перевезли до Львова в опіковий центр, лікарі боролися за його життя, та сьогодні вранці Дмитра не стало. Його мама повідомила, що син помер о 7 ранку. 

Дмитро Мудрий був членом “Пласту”.

“Був дуже творчим, навчався у Київському національному університеті культури і мистецтва. На пластових ватрах завжди грав на гітарі та драйвив постійною посмішкою. Захоплювався музикою, колись з друзями заснували гурт Random, де гарно проявляли себе на аматорській сцені. З дитинства батько поставив Дмитра на лижі і привив любов до гір. А ще Дмитро любив чай з різних країн, знався на різних сортах чаю. Дмитро був доброю, світлою людиною”, — йдеться на сторінці “Пласту”.

Дмитра Мудрого поховають у Тернополі. Однак його львівські друзі з “Пласту” зможуть попрощатися з ним у Львові. Попередньо — у п’ятницю близько обіду, точніший час та місце повідомлять пізніше. 

Також у пам’ять про Дмитра організують благодійний концерт-вечір пам’яті. Усі зібрані кошти перекажуть родині Мудрих. 

“Нас зібралось більше 35 небайдужих музикантів, які готові організувати концерт, щоб трішки допомогти фінансово. Ці концерти відбудуться в пам’ять Дімі і в підтримку його тата. 18 березня, у четвер, о 18:00 у Львівському муніципальному мистецькому центрі. Зареєструватись на цю подію може дуже обмежена кількість людей”, — написала музикантка Інна Федорій у Facebook.

 

Читачам також цікаво:

Коментарі