10:54
22.09.2021

«Всі школи у Львові будуть працювати» – Садовий

Поки на онлайн-навчання ніхто не переходить

Від завтра, 23 жовтня, по всій країні починають діяти правила «жовтої» зони.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пишуть “Львівські новини”.

Жовтий рівень передбачає:

  • заборону масових заходів за участю понад однієї людини на 4 квадратних метри площі території або наповненістю залу понад дві третини місць;
  • не більше чотирьох людей за столиком в закладі громадського харчування, а відстань між столами – мінімум 1,5 метри;
  • кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менше за дві третини місць або 50% місць у залі;
  • спортивні зали та фітнес-центри за умови разі обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна людина на 10 квадратних метрів площі.

Найбільше всіх збентежили питання, що стосуються освіти. Уряд прийняв рішення, щоб працювали тільки ті школи, де 80% вчителів є вакцинованими.  Проте це нереально так, як Україна досить пізно, порівняно з іншими країнами в ЄС, почала вакцинацію.

“Ми мусили затвердити відповідне рішення для Львова і прийняли соломонове рішення: всі школи у Львові будуть працювати, але вчителі повинні показувати або сертифікат вакцинації, або довідку, що вони впродовж останніх півроку перехворіли, або негативний ПЛР-тест. Ми не можемо розбалансувати навчальний процес, тим більше, що ми не знаємо, що нас чекає через місяць-два. Ми завжди ще можемо перейти на онлайн-навчання. Дистанційна освіта не дає ефекту, тому наразі використовуємо кожен день очного навчання, дотримуючись всіх норм безпеки.

Додам, що потрібно дбати про своє здоров’я. Якщо людина себе погано почуває, вона має сидіти вдома. Не потрібно з першими ознаками захворювання йти на роботу і показувати свій героїзм, адже сьогодні такі дії можуть вартувати життя іншим”, – сказав мер Львова Андрій Садовий.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі