16:12
19.08.2021

Втратив 30% крові: львівські лікарі врятували життя 16-річному хлопцеві (ФОТО)

Хлопець і досі перебуває в реанімації

Юнак виїхав на дорогу загального користування, аби прокататися на скутері, який подарували йому батьки на день народження. Не впорався з кермуванням та потрапив у ДТП.

Про це інформує Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Лева, пишуть “Львівські новини”.

Як наслідок, важка поєднана травма: неповне травматичне відчленування правої нижньої кінцівки з пошкодженням підколінної артерії, вен і м’язово-сухожилкового апарату, травматичний вивих лівого стегна, злам середньої та нижньої третини стегнової кістки з кутовим зміщенням.

У нього почалась сильна кровотеча з правої підколінної артерії з втратою більше 30% крові. Тому пацієнта терміново доставили в операційну, де команда анестезіологів, судинних хірургів, травматологів та дитячих хірургів понад 6 годин боролися за життя та збереження нижніх кінцівок юнака.

Відновлення кровообігу після значної втрати крові та кілька втручань на травмованих ногах – лише після низки операцій стан пацієнта вдалося стабілізувати.

Хлопець і досі перебуває в реанімації, адже лікується від численних ускладнень після травм. Та попереду ще тривалий шлях до одужання.

“Статистика Патрульна поліція Львівської області свідчить, що від початку року на дорогах області сталось ДТП за участю скутеристів та мотоциклістів, в яких було травмовано осіб. І з них – загинуло! Тож сьогодні ми звертаємося до всіх бути вкрай пильними, пересуваючись містом скутерами або іншими двоколісними! Адже більшість травм стаються саме через необережність під час руху! Також звертаємось до водіїв автомобілів: пам’ятайте, що окрім вас, є інші учасники дорожнього руху! Тож намагайтесь враховувати їхню присутність на дорогах!” – йдеться у дописі.

Читачам також цікаво:

Коментарі