13:28
22.01.2021

Завтра в Україні буде загальнонаціональний день жалоби

Українці вшановуватимуть пам’ять загиблих на Харківщині людей поважного віку

Суботу, 23 січня, оголосили днем жалоби за загиблими у будинку для людей поважного віку на Харківщині. Таке рішення під час свого візиту до Харкова озвучив Володимир Зеленський.

“Я підпишу указ, завтра буде день жалоби на державному рівні”, — сказав президент.

Як відомо, 21 січня у харківському двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для людей поважного віку, виникла пожежа на другому поверсі. Будинок був приватним пансіонатом “Золотий час”. Спочатку повідомляли про 13 загиблих, пізніше кількість зросла до 15, повідомляють “Львівські новини”.

Попередньо озвучена причина займання – необережне поводження з електронагрівальними приладами.

Ігор Клименко, голова Національної поліції зазначав, що, за попередніми даними, було помічене задимлення поруч з лічильником. У будівлі мали ремонтувати газове обладнання. Відкрито провадження. Затримано 4 осіб.

Після трагедії уряд утворив комісію для з’ясування причин пожежі.

Денис Шмигаль, прем’єр-міністр України доручив місцевим органам виконавчої влади та Міністерству соціальної політики провести роботу зі встановлення законності створення приватних будинків для людей поважного віку та перевірити Державній службі з надзвичайних ситуацій стан протипожежної безпеки в готелях, пансіонатах, хостелах.

Коментарі