11:12
05.10.2021

Один із найбільших збоїв у роботі соцмереж: що відомо

Була інформація про викрадення даних півтора мільярда акаунтів

Вчора, 4 жовтня, приблизно о 18:50, стався збій у Facebook та пов’язаними з ним соцмережами (Instagram, WhatsApp). Тривало це більше 6 годин, а повністю вдалося усунути проблеми лише сьогодні під ранок.

Спочатку причиною називали хакерську атаку та казали про викрадення даних півтора мільярда користувачів, проте згодом ці заяви спростували.

У інженерному відділі Фейсбука випустили офіційну заяву, щодо ситуації, яка сталася, та назвали причину збою:

“Наші інженерні групи дізналися, що зміни конфігурації на магістральних маршрутизаторах, які координують мережевий трафік між нашими центрами обробки даних, спричинили проблеми, які переривали цей зв’язок. Це порушення мережевого трафіку каскадно вплинуло на спосіб спілкування наших центрів обробки даних, зупинивши наші послуги”.

Користувачі також скаржилися на проблеми в роботі YouTube, Twitter, Telegram, Viber, Gmail та навіть сервіса, в якому повідомляли про проблеми в роботі, Downdetector. Це називають найбільшим збоєм в історії.

Економічне видання Bloomberg повідомляє, що голова Facebook Марк Цукерберг втратив 6 млрд доларів та опустився через це з 3-ої на 5-ту сходинку в рейтингу найбагатших людей світу.

Збої у роботі соцмереж також породили хвилю мемів, які користувачі активно поширювали у Telegram та TikTok.

Читачам також цікаво:

Коментарі