11:06
04.02.2021

Патрульна поліція Львівщини не хоче «п‘яних підбирати»: скарга адвокатки

Львівська адвокатка поскаржилася на реакцію патрульної полції, що не хотіла мати справ із сп’янілим чоловіком без свідомості.

Ввечері 3 лютого Львівська адвокатка Наталія Анохіна помітила п’яного чоловіка без свідомості по вул. Нечуя Левицького й зателефонувала до служби спасіння 112. На її виклик приїхали працівники патрульної поліції, що не хотіли «п‘яних підбирати».

На своїй сторінці у Facebook вона описала всю історію випадку:

“Патрульний почав в грубій формі вимагати в мене викликати швидку, бо це нібито мій обовязок! а не їх робота «п‘яних підбирати»! І що я повинна очікувати швидку, а вони не будуть нікого викликати! На що я пояснила, що мій обовязок закінчився на тому, що я переконалася, що передала людину в потенційному стані загрози в «руки» патрулю поліції, які повинні охороняти громадський порядок і рятувати людей (п. 4ст 19 закону – Про Національну Поліцію)
Далі витяг рукавички і почав вимагати в мене одягти рукавички і піднімати цього громадянина/ надавати йому допомогу, бо це «мій громадянський обовязок» в грубій формі!!! Його напарниця в цей час стояла розгублено….Я звісно пояснила вже дуже чітко цьому «патрульному», що він попутав в цьому житті орієнтири і я, як адвокат, чітко розумію межі своєї відповідальності і їх повноважень і така поведінка переходить ВСІ межі адекватності!!!! І нехай чекає скаргу, за таке хамство і спробу ввечти мене в оману, щодо моіх прав і обовязків!!! А якщо спробує не викликати швидку і залишити людину зимою на землі!!!! дістане заяву про вчинення злочину! Напарниця запевнила, що вони нададуть йому допомогу і я пішла, з обіцянкою все ж не дати цьому хамству просто так залишитися без уваги.”
Також на своїй сторінці Наталя закликала громадян не бути байдужими до людей, що потрапили в біду.

Коментарі