17:32
23.04.2021

Кожен другий мешканець Львова підтримує будівництво крематорію

Депутати раніше виділили землю для міського крематорію на території Голосківського цвинтаря

У Львові мерія планує доєднати землі до діючих кладовищ та збудувати крематорій. Тому у ЛМР створили робочу групу для вивчення питання побудови крематорію, а команда КУ Інститут міста дослідила найпоширеніші міфи щодо біопоховання та ставлення мешканців Львова до створення крематорію у місті.

Про це повідомляє пресслужба ЛМР, пишуть “Львівські новини”.

Львів за останній рік збільшився у розмірах за рахунок приєднання громад, утворивши Львівську агломерацію. Разом з тим залишається питання розширення кладовищ та збільшення кількості місць для поховань.

КУ Інститут міста в 2019 році провела детальне дослідження щодо найбільш поширених міфів про це питання, зокрема про ставлення як до біопоховань загалом, так і безпосередньо до побудови крематорію у місті.

“За результатами дослідження, що проводила наша установа у 2019 році, кожний другий мешканець Львова підтримує будівництво крематорію, а 44% респондентів загалом не проти, аби їх кремували. Динаміка відповідей залежить від віку: літніх людей більше тих, хто проти, натомість серед молодших людей більше прихильників біопоховань. Найбільшу готовність висловили чоловіки (47,7%) та молодь 18-30 (56,9%)”, — розповіла керівниця програми аналізу та досліджень Інституту міста, соціологиня Тетяна Приходько.

Депутати раніше виділили землю для міського крематорію на території Голосківського цвинтаря. Місто планує оголосити всеукраїнський архітектурний конкурс на будівлю та виготовити проєктно-кошторисну документацію до кінця 2021 року.

Читачам також цікаво:

Коментарі