20:55
24.02.2021

Львівська дитяча лікарня прийматиме дітей з рідкісними захворюваннями на реабілітацію: деталі

У Львові можна буде пройти діагностику та реабілітацію дітям з орфанними захворюваннями, зокрема — хворобою Дюшена.

Сьогодні, 24 лютого, заступник головного лікаря медичного закладу Роман Герега розповів, що з ініціативи БО «БФ «Ельдар — з надією у серці», у міській дитячій клінічній лікарні на вул. Орлика приймають на діагностику та реабілітацію дітей з орфанними захворюваннями, зокрема — хворобою Дюшена.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

“До нас звернулися батьки з БО «БФ «Ельдар — з надією у серці», зокрема — одна з матерів дитини з хворобою Дюшена Карина Петоян, із проханням надати дітям з рідкісними генетичними захворюваннями простір для швидкого обстеження та потрібної реабілітації, аби максимально уникнути контактів із людьми, не стояти у довгих чергах тощо”, — розповів Роман Герега.

З його слів, все організовано так, що лікар йде до пацієнта, а не пацієнт до лікаря:

«Ми вже розробили графік перебування таких дітей у нашій лікарні, і цього тижня вже прийняли перших трьох дітей з хворобою Дюшена на обстеження та реабілітацію. Після проходження ними реабілітації, таку змогу матимуть наступні троє діток, і так далі.»

За словами завідувача неврологічним відділенням лікарні Олега Куксенка, діти з орфанними захворюваннями, які потраплять до лікарні, потребують комплексного обстеження усіх вузькопрофільних спеціалістів та індивідуального плану реабілітації.

“Хвороба Дюшена вражає не лише нервову систему, а й усі органи і системи. Тому на базі нашої клініки вони мають можливість без черг та очікувань у людних місцях пройти усі види діагностичних обстежень — лабораторні, ультразвукові, серцево-судинної системи, отримати консультацію суміжних спеціалістів та спеціально розроблену реабілітацію впродовж 10-ти днів у нашому реабілітаційному відділенні”, — розповів Олег Куксенко.

Засновниця  БО «БФ «Ельдар — з надією у серці» Карина Петоян розповіла, що звернулася зі своєю ініціативою до керівництва лікарні на Орлика і воно пішло їм на зустріч. Адже для дітей з рідкісними захворюваннями дуже важливо не контактувати з іншими дітьми, особливо зараз, у період пандемії. Наразі ініціатори цього ценрту сподіваються налагодити повний цикл такої співпраці, адже діти з цими захворюваннями потребують діагностики та реабілітації кожних 2 — 2,5 місяці на постійній основі.

Також цікаво:

Коментарі