12:17
21.06.2023

Британія анонсувала новий пакет фінансової допомоги для України

Це — перший двосторонній пакет багаторічної фінансової допомоги, розроблений країною Великої сімки.

Уряд Великої Британії анонсував новий пакет фінансової допомоги для України, що містить кредитні гарантії від Світового банку на 3 мільярди доларів.

Про це повідомляє пресслужба уряду королівства, пишуть Львівські новини.

“Сполучене Королівство сьогодні надасть великий пакет фінансової підтримки для України, включаючи кредитні гарантії Світового банку в розмірі трьох мільярдів доларів для зміцнення економічної стабільності України, яка продовжує протистояти російським силам”, — йдеться у повідомленні.

Як зауважують в уряді, це — перший двосторонній пакет багаторічної фінансової допомоги, розроблений країною Великої сімки. Загальна сума невійськової допомоги Великої Британії Україні становить понад 4,7 мільярда фунтів стерлінгів (майже 6 мільярдів доларів США).

Очікується, що фінансування буде спрямоване на підтримку життєво важливих державних послуг, включаючи витрати на роботу шкіл і лікарень.

Окрім того, прем’єр-міністр Ріші Сунак також оголосить про виділення 250 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 320 мільйонів доларів США) для Інституту фінансування розвитку Великої Британії.

Коментарі