10:41
31.03.2021

Львівські лікарі провели надскладну операцію, врятувавши жінці життя (ФОТО)

Медики провели розділення усіх органів та усунули інфекцію

У Львові в лікарні швидкої допомоги невідкладно провели операцію із порятунку 37-річної Олени. Майже місяць вона проходила з перфораційною виразкою шлунку і навіть про це не підозрювала.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, пишуть “Львівські новини”.

 “Жінка зверталась за допомогою у приватні медичні заклади, але їй поставили неправильний діагноз щодо неврологічної симптоматики, хоча проблема була гостра і пов’язана з хірургічними ускладненнями виразкової хвороби шлунку”, — розповідає Герич Гнат, завідувач першого хірургічного відділення львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги. 

Потрапивши до спеціалістів лікарні швидкої допомоги, лікарі встановили діагноз — прорив перфораційної виразки шлунку. При таких важких станах, на жаль, виживають одиниці. Тому пацієнтку терміново госпіталізували та почали готувати до операції. 

“Унікальний випадок, найцікавішим в цій історії є те, що при проривній виразці шлунку є лічені години для того, щоб врятувати пацієнта і зробити невідкладну операцію, однак організм сам „прикрив“ виразку печінкою, що й, власне, врятувало життя пацієнтки”, — пояснює лікар. 

 Команда медиків Центру хірургії взялась за операцію. Провели розділення усіх органів, усунули інфекцію та ушили отвір в шлунку. 

Зараз пацієнтка почуває себе добре та вже поїхала додому. 

Читачам також цікаво:

Коментарі