17:53
05.04.2021

Оперували 10 хірургів: львівські лікарі врятували чоловіка, який постраждав від вибуху (ФОТО)

Операція тривала близько п’яти годин

До Лікарні швидкої допомоги м. Львова поступив пацієнт з важкою мінно-вибуховою політравмою. Потерпілого оперували хірурги кількох відділень – хірургії, щелепно-лицевої хірургії та офтальмогії.

Про це повідомляють на Facebook-сторінці Клінічної лікарні швидкої допомоги міста Львова, пишуть “Львівські новини”.

Пацієнт поступив з відривом лівої кисті, прониканням сторонніх тіл в черевну порожнину, множинними пошкодженнями печінки, тонкої і товстої кишки, внутрішньою черевною кровотечею, пошкодженням грудної клітки без проникання, пошкодженням стегна сторонніми тілами, осколковим пораненням обличчя та пошкодженням лівого око.

“Спершу медики беруться за живіт, аби негайно зупинити кровотечу. Лише після цього продовжують роботу з органами черевної порожнини для ушивання кишок та виймання сторонніх тіл із печінки. Тоді в роботу паралельно включаються ще дві бригади – для реплантації кисті! А також – щелепно-лицеві хірурги видаляють сторонні тіла та ліквідовують завдані ушкодження обличчя. Все відбувається з блискавичною швидкістю! І коли завершено реплантацію кисті та проопероване травмоване лице, за свою зону відповідальності беруться офтальмологи!”, – йдеться у повідомленні.
Операція тривала 5 годин та пройшла успішно.
джерело6 Лікарня швидкої допомоги
джерело: Лікарня швидкої допомоги

 

 

Коментарі