12:41
29.10.2021

Львівські митники вилучили в українця майже 40 ноутбуків (ФОТО)

Справу розглядатимуть у суді

Впродовж однієї доби працівники департаменту по боротьбі з митними правопорушеннями зафіксували три випадки  переміщення через кордон високовартісної комп’ютерної техніки.

Про це інформує “Львівська митниця, пишуть “Львівські новини”.

30-річний львів’янин, який повертався з Канади рейсом «Відень-Львів», намагався перевезти три незадекларованих відеокарти. Загальна вартість товару склала майже 128 тисяч гривень.

Фото: фейсбук-сторінка Львівської митниці

Ще один випадок  трапився близько третьої ночі, 28 жовтня, в пункті пропуску “Краківець-Корчова”.  45-річний мешканець Чернівців, який  повертався із Польщі,  обрав смугу руху «зелений коридор». А це свідчить, що у нього відсутні товари, які підлягають оподаткуванню та письмовому декларуванню.

Однак працівники митниці запідозрили, що в автомобілі можуть бути товари, які підлягають митному оформленню. І, як результат, – не помилились. У його мікроавтобусі виявили 39 вживаних ноутбуків.

Фото: фейсбук-сторінка Львівської митниці

Сумарна вартість техніки складає близько 117 тисяч гривень.

Фото: фейсбук-сторінка Львівської митниці

Тієї ж ночі в пункті пропуску «Шегині-Медика»  29-річний мешканець Львівщини намагався ввезти в Україну 15 модулів оперативної пам’яті та 7 SSD-накопичувачів для комп’ютерної техніки на суму 33 тисячі гривень. Так громадянин переміщував через митний кордон товар, не вказавши у декларації про його наявність, кількість та вартість.

Фото: фейсбук-сторінка Львівської митниці

Окрім того, 26 жовтня в пункті пропуску “Краківець-Корчова” працівники митниці виявили у водія «Мерседес», мешканця Вінниччини, 190 вживаних матриць до ноутбуків. Попередня сумарна вартість товару  становить 100 тисяч гривень.

“За цими фактами складено протоколи за ст. 471, 472 та 471 Митного кодексу України відповідно. Всі товари тимчасово вилучено, справи будуть розглядатися у суді”, – йдеться у дописі.

Читачам також цікаво:

Коментарі