15:46
27.03.2021

Львівського священника підозрюють в шахрайстві й привласненні землі

Шахрайські дії настоятеля церкви зараз розслідує поліція

Депутати Львівської міської ради скасували ухвалу про виділення земельної ділянки священику Павлу Горуйку, який привласнив каплицю на Леваднівці і намагається отримати у власність недобудовану церкву. Відповідне рішення депутати прийняли на засіданні у четвер, 25 березня. Шахрайські дії настоятеля церкви зараз розслідує поліція.

Про це пишуть Львівські новини з посиланням на ZAXID.NET.

Настоятель церкви Святого Духа ПЦУ, що на вул. Суботівській, Павло Горуйко привласнив каплицю та намагався оформити у власність недобудовану церкву та земельну ділянку під нею площею 0,28 га. Щоб отримати нерухомість, священик уклав договір про іпотеку зі своїм зятем під заставу недобудованої церкви і землі під нею.

У 2019 році депутати Львівської міської ради проголосували за ухвалу, яка дозволила релігійній громаді церкви Святого духа поділити землю під церквою на дві окремі ділянки, одна з яких мала перейти у приватну власність Павла Горуйка. Таке рішення депутати ухвалили за зверненням отця невизнаної Української Апостольської Православної церкви Олега Нарольського, який раніше продав каплицю Павлу Горуйку. Представники релігійної громади парафії Святого Духа оскаржили цю ухвалу у Господарському суді.

У грудні 2020 року Залізничний відділ поліції відкрив кримінальне провадження за ст. 190 ККУ (шахрайство) через привласнення каплиці Павлом Горуйком.

Під час засідання сесії Львівської міської ради 25 березня депутати розглянули ухвалу про скасування рішення щодо поділу земельної ділянки на вул. Суботівській. Як повідомив керівник департаменту землекористування ЛМР Сергій Коровайник, до мерії звернулись представники релігійної громади парафії Святого Духа і попросили скасувати попередню ухвалу.

Депутати підтримали рішення про скасування поділу землі на вул. Суботівській, 15. Таким чином звинувачений у шахрайстві священик Павло Горуйко не зможе отримати у власність земельну ділянку.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі