17:23
12.02.2021

На Львівщині бібліотеки та заклади культури перетворились на пункти обігріву

Там можна зігрітись і попити теплого чаю.

Станом на зараз по місту облаштували понад 50 тимчасових пунктів обігріву у закладах культури, районних адміністраціях, управляючих компаніях тощо.

Про це повідомляють на сайті Львівської міської ради, інформують “Львівські новини”.

У мерії зазначають, що люди, за потреби, можуть там зігрітись і попити теплого чаю.

Також додають, що у цілодобовому форматі функціонує Центр обліку та нічного перебування бездомних осіб на вул. Кирилівській, 3а.

«Загалом на території міста станом на сьогодні функціонує понад 50 пунктів обігріву, де можна прийти зігрітись і випити гарячого чаю чи кави. Ці пункти працюють протягом робочого дня у закладах культури, в управляючих компаніях, у закладах по різних районах міста. На Сихові Центр Довженка перепрофілював всій перший поверх у пункт обігріву, також пункт обігріву є у центрі МолоДвіж, у центральній частині міста — у туристично-інформаційному центрі, в Ратуші. Бібліотеки по районах міста і заклади культури також на цей непростий час перепрофілювалися і приймають відвідувачів, які погано почуваються і потребують зігрітись” – розповідає Андрій Москаленко.

Центр обліку та нічного перебування бездомних людей на Кирилівській, 3а працює в посиленому режимі. Цієї ночі там ночували 32 людей, вдень туди звернулися 11 людей. Також до цілодобової роботи залучено автомобіль соціального патруля.

Міська рада закликає львів’ян повідомляти про людей, які потребують допомоги за тел. гарячої лінії 1580 або 233-14-79, 233-10-49.

Згідно з інформацією, завтра, 13 лютого, Львівський регіональний центр з гідрометеорології прогнозує ожеледицю на дорогах та хуртовини. Усі комунальні служби міста продовжують працювати у посиленому режимі.

Також мерія закликає усіх, за можливості, долучатись до прибирання міста.

 

Коментарі