09:25
01.06.2021

На Львівщині знову відновлять легендарний фестиваль

Фестиваль заснований молодіжними організаціями у 2006 році

Вчора, 31 травня, в Львівській ОДА відбулась організаційна нарада щодо стану підготовки до фестивалю “Зашків” у Львівському районі.  

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомила голова Львівської РДА Христина Замула, пишуть “Львівські новини”.

Фестиваль відбудеться 18-20 червня у селі Зашків Львівського району.

“Фестиваль “Зашків” – щорічний патріотичний фестиваль, заснований молодіжними громадськими організаціями Львівщини у 2006 році і приурочений до дня народження полковника Армії УНР, команданта УВО, голови Проводу українських націоналістів, першого голови ОУН Євгена Коновальця”, – йдеться у повідомленні.

Фестиваль “Зашків” заснували молодіжні організації у 2006 році.  Торік через карантинні обмеження святкування відбувалось у онлайн-форматі “Флешмоб “Зашків 2020”, а в 2019 році – взагалі не було.

джерело: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Усі заходи, що проводяться у межах фестивалю, поєднані між собою патріотично-історичною, фольклорною та оздоровчою тематикою. Основна ціль проведення заходу — вшанування імені Євгена Коновальця.

Євген Коновалець – військовий і політичний діяч, полковник Армії УНР, комендант УВО, голова Проводу українських націоналістів, перший голова ОУН, один з ідеологів українського націоналізму. Брав активну участь у діяльності Української національно-демократичної партії, яка була найбільш впливовою на той час у Галичині. Його політичні переконання щодо України –  самостійництво, державництво й соборництво. 

Фестиваль “Зашків” є яскравим прикладом якісної співпраці для спільної мети – змістовної національно-патріотичної події, яка справді подобається молоді і позитивно впливає на формування її поглядів і цінностей. 

джерело: Галінфо

Фото: “Гал-Інфо”

Читачам також цікаво:

Коментарі