16:55
23.02.2023

НАЗК внесло “Ашан” та інші компанії в перелік міжнародних спонсорів війни

Іноземні компанії, які продовжують співпрацю з росією, незважаючи на визнання міжнародною спільнотою країною-агресором та санкційні обмеження, продовжують забезпечувати державний та приватний сектор товарами і послугами критичного призначення, а також поповнюють бюджет країни, тим самим фінансуючи війну.

Про це повідомляє “Війна і санкції”, пишуть Львівські новини.

До розділу  включені особи, які є бізнес-партнерами чи керівниками іноземних компаній, пов’язаних з підсанкційними російськими олігархами.

Aшан

Ашан – французька багатонаціональна мережа роздрібної торгівлі з більш ніж 250 000 співробітників у дев’яти країнах, 35-й за величиною роботодавець у світі.

ТМС Танкерс Лтд

TMS Tankers надає комплексні послуги з управління судном, включаючи технічне управління та нагляд за технічним обслуговуванням, перевірками та ремонтами, безпекою, якістю та екологічною відповідністю, управління та навчання екіпажу, а також закупівлі. Крім того, TMS Tankers надає послуги з комерційного управління, включаючи операційну діяльність, адміністрування після закріплення, бухгалтерський облік, виставлення рахунків-фактур і страхування.

Мінерва Марін

Minerva Marine донині залишається приватною та незалежною компанією. Minerva швидко виросла з танкерного менеджера 6 суден до відданого операційного керівника Aframax, яким вона є сьогодні. Minerva розширила свою діяльність, включивши від MR до VLCC (перевозки хімічних продуктів і сирої нафти) у сегменті танкерів і Capesize у сегменті балкерів. Сьогодні Minerva налагодила бізнес з усіма великими нафтовими компаніями, а також стала цінним льодовим партнером для більшості балтійських чартерних компаній. Компанія продовжує брати участь у нових ділових партнерствах, маючи на передньому плані потреби клієнтів, які постійно змінюються.

 Тенамаріс Шіпс Менеджмент Інк

Компанія з управління судами майбутнього, доставляє різноманітні вантажі по всьому світу, керуючи флотом океанських суден світового рівня.

 Дельта Танкерс Лтд

Грецька судноплавна компанія, яка активно працює в секторах suezmax і VLCC.

 Дайнаком Танкерс Менеджмент Лтд.

Компанія займається управлінням нафтовими танкерами, розвинула міцну мережу зв’язків із клієнтами та заслужила репутацію високоякісної транспортної компанії серед клієнтів, чутливих до якості. DTM представляє сильну присутність у нафтовій промисловості, з суднами, що заходять у понад 1000 портів на рік на всіх 7 континентах, з’єднуючи міжнародні економіки та обслуговуючи клієнтів у всьому світі.

 Леруа Мерлен

Французька компанія, один із найбільших європейських DIY рітейлів.  На російський ринок в особі дочірнього підприємства Leroy Merlin Vostok компанія вийшла в 2004 році, має найбільшу мережу DIY-магазинів і є лідером за показником «виручка з одного квадратного метра торгової площі». Системоутворююче підприємство рф, що забезпечує високу дохідну частину бюджету рф і значне джерело доходів уряду рф, чим підтримує дії, спрямовані на насильницьку зміну, повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, зміни кордонів території або державного кордону України, зазіхання на територіальну цілісність та недоторканність України, чим підриває демократичні процеси та інституції в Україні, загрожує її миру, стабільності, безпеці, суверенітету та незалежності. Виручка за 2021 рік склала 456,6 млрд руб. 11 березня Leroy Merlin оголосила, що не планує скорочувати свою діяльність у Росії, де вона управляє 143 магазинами. 17 березня вони відключили український офіс від корпоративного зв’язку і заявили, що збільшать поставки в РФ.

 ОупенУей Груп

Один з топових розробників банківського програмного забезпечення з штабквартирою у Бельгії. Компанія є розробником, серед іншого, системи “Мір” – платформи електронних платежів, яку було розроблено для російської банківської системи задля зниження залежності від систем Visa та Mastercard або навіть заміни останніх.

 Даніелі

«Danieli & C. S.p.A. («Danieli») є італійським постачальником обладнання та установок для металургійної промисловості. Це одна з компаній, які потрапляють у фокус уваги Агентства, оскільки доступна інформація свідчить про те, що Danieli співпрацює, прямо чи опосередковано, з російськими підприємствами ОПК. До списку клієнтів Danieli також входять ВАТ «Северсталь» (під санкціями разом із власником Олексієм Мордашовим), Evraz plc (під санкціями разом із власниками Романом Абрамовичем і Олександром Абрамовим) і ВАТ «Магнітогорський металургійний комбінат» (під санкціями, як і його власник Віктор Рашніков). Крім того, лише сплата податків, зборів та інших внесків до російського бюджету є достатньою підставою для того, щоб внести компанію до лістінгу міжнародних спонсорів війни. Наразі нічого не свідчить про те, що після повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну Danieli обмежує подальші інвестиції, згортає свої бізнес-операції або взагалі йде з російського ринку.

 Монді Груп

Світовий лідер у виробництві упакування та паперу. Після виходу компанії TetraPak з Росії компанія Mondi зайняла провідну позицію на цьому ринку.

 Єкассір

Єкассір – російський виробник програмного забезпечення для банкоматів, терміналів та іншого банківського обладнання, що після виходу іноземних компаній забезпечує безперебійну роботу обладнання підсанкційних банків рф (Сбербакнк, ВТБ та ін). Материнською компанією Екассир фактично є естонська Ekassir Osaühing (11521966).

 Ліберійський міжнародний судновий і корпоративний реєстр

Ліберійський реєстр складається з понад 5000 суден із загальною водотоннажністю понад 200 мільйонів тонн, що становить 14 відсотків світового океанського флоту.

 Бондюель

Bonduelle — транснаціональна компанія французького походження, що спеціалізується на промисловій переробці овочів: консервованих, заморожених і готових до вживання свіжих продуктів. Її продукція під власними торговими марками або приватними торговими марками продається переважно через традиційні канали розподілу (гіпермаркети та міні-маркети). Котирується на Паризькій фондовій біржі. Компанія Bonduelle не планує йти з російського ринку та продовжує сплачувати податки, збори та інші внески до російського бюджету, тим самим фінансуючи війну. На тлі поточного скандалу, компанія не коментує зв’язки свого російського директора із ФСБ і відмовчується щодо подальшої співпраці із ним.

 ПРОКТЕР ЕНД ГЕМБЛ

Американська транснаціональна корпорація, одна з лідерів світового ринку споживчих товарів. P&G торгується на Нью-Йоркській фондовій біржі. До невичерпного переліку брендів компанії P&G належать Gillette, Ariel, Tide, Lenor, Comet, Fairy, Mr.Proper, Pampers та ін.

 КОМНАВ ТЕХНОЛОДЖІ ЛТД

Китайська технологічна компанія, яка була заснована в 2002 році. Сфера діяльності компанії – виробництво пошукового та навігаційного обладнання. Фірма є першим успішним китайським виробником високоточних модулів з можливістю прийому сигналів GPS, ГЛОНАСС та BeiDou.

Читачам також цікаво:

 

 

Коментарі