17:20
18.01.2023

Пентагон передає Україні американське озброєння, яке зберігається на складах в Ізраїлі

Мовиться про зброю та боєзапаси, які Пентагон використовує під час конфліктів на Близькому Сході

За інформацією ЗМІ, міністерство оборони США надсилає Україні своє озброєння із запасів, що зберігаються на складах в Ізраїлі. Офіційний ізраїльські особи спершу висловлювали занепокоєння через такий крок, оскільки остерігались погіршення відносин з Росією.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомляє The New York Times, пишуть Львівські новини.

Американські та ізраїльські офіційні особи на умовах анонімності повідомили, що Пентагон використовує запаси американського озброєння в Ізраїлі, щоб задовольнити гостру потребу України в артилерійських снарядах.

Мовиться про зброю та боєзапаси, які Пентагон використовує під час конфліктів на Близькому Сході.

Американські виробники зброї ще не в змозі встигати за темпами бойових дій України, Пентагон звернувся до двох альтернативних поставок снарядів, щоб подолати розрив: один у Південній Кореї та інший в Ізраїлі, про використання яких у війні в Україні раніше не повідомлялося.

Ізраїльські та американські офіційні особи повідомили, що близько половини з 300 000 патронів, призначених для України, вже відправлено в Європу і згодом будуть доставлені через Польщу.

“Оскільки лінія фронту зараз здебільшого нерухома, артилерія стала найважливішим видом бойових дій”, — сказав Марк Ф. Канчіан, колишній стратег із питань зброї Білого дому, у новому дослідженні для Центру стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні, де він працює. старшим радником.

На даний час Сполучені Штати надіслали або пообіцяли надіслати Україні трохи більше мільйона 155-міліметрових снарядів. Значна частина цього — хоча менше половини — походить із запасів в Ізраїлі та Південній Кореї, сказав високопоставлений чиновник США на умовах анонімності для обговорення оперативних питань.

Українська армія використовує близько 90 000 артилерійських снарядів на місяць.

Представники Пентагону кажуть, що також вони повинні переконатися, що навіть коли вони озброюють Україну, американські запаси не опустяться до небезпечно низького рівня. За словами двох високопоставлених ізраїльських чиновників, Сполучені Штати пообіцяли Ізраїлю, що поповнять запаси зі складів на своїй території та негайно відправлять боєприпаси у разі надзвичайної ситуації.

У коментарі The New York Times Райдер сказав, що Пентагон “не буде обговорювати розташування або підрозділи, що надають обладнання або матеріали”, посилаючись на міркування оперативної безпеки.

Ці військові запаси відіграють ключову роль.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі